Estonia toob Haapsallu beebidele mõeldud kontserdi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Paide kultuurikeskuse kammersaalis on beebikontserdid lapsevanemate seas oodatud sündmuseks. Foto: Dimitri Kotjuh

Rahvusooper Estonia peab tähtsaks laste harjutamist tõsisema muusikaga, aina rohkem käiakse esinemas väljaspool Tallinna.

Pühapäeval on Estonia Haapsalus lastemuusikaliga „Pipi Pikksukk”, enne seda on kontserdile oodatud beebid.

Beebikontserdil musitseerib Ooper-Kvartett, kel on laste jaoks nii ooperi- kui ka balletietenduste palu sisaldav kava. Näiteks tulevad Haapsalus esitusele muusikapalad Verdi ooperist „Rigoletto”, Bizet’ ooperist „Carmen”, Mozarti ooperist „Võluflööt” ning Tšaikovski balletist „Luikede järv”.

Lastele ja nende vanematele on kultuurikeskuse rõdusaali põrandal Estonia meistrite tehtud ülisuur muusikateatriteemaline tegelustekk, mille peal saavad vanemad pikutada ja mudilased mängida.

„Suuremad lapsed ei pea istuma, vaid võivad ka näiteks tantsida,” ütles Estonia noortetöö juht Tuuli Potik.

Muusikud tutvustavad lastele ja nende vanematele ka oma pille ja mängitavaid palu.

Estonia korraldab beebikontserte muu maailma muusikateatrite eeskujul 2013. aastast. Beebikontsert algab kultuurikeskuse rõdusaalis kell 10.30 ja kestab umbes 45 minutit.

Kell 13 saab Haapsalu kultuurikeskuse suures saalis aga näha lastemuusikali „Pipi Pikksukk”.

Ülo Vinteri ja Ülo Raudmäe muusikali eelmine lavastus sündis rahvusooperis 1969. aastal, seda mängiti veerand sajandit ja 400 korda. Nii on „Pipi Pikksukk” enim mängitud lastemuusikal Eestis. Pipina on laval säranud Helgi Sallo, Anu Kaal ja Katrin Karisma.

Näitleja Andres Dvinjaninovi 2011. aastal dramatiseeritud ja lavale toodud muusikalis astub Pipina Haapsalus üles 21aastane Merit Männiste.

Teistes osades mängivad Aare Kodasma, Agnes Aaliste, Terje Pennie, Liina Tennosaar, Egon Nuter, Venno Loosaar, Mart Laur jt. Orkestrit dirigeerib Priit Aimla. Etendus kestab veidi üle kahe tunni ja sobib vaatamiseks alates seitsmendast eluaastast.

Juunis allkirjastasid Haapsalu linn ja rahvusooper Estonia koostööleppe, mis tähendab muusikalide, operettide ja ballettide Haapsallu jõudmist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments