1

Kohtureporter Tiiu Põld sai elutöö preemia

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänavune õigusemõistmise tunnustus läks elutöö preemiana Lihulas elavale endisele ajakirjanikule Tiiu Põllule, kes töötas kohtureporterina ligi nelikümmend aastat.

“Tiiu Põllu näol on kahtlemata tegemist erakordse ajakirjanikuga, kelle panust kohtuteemade selgitamisel on raske sõnadesse panna,” ütles riigikohtu esimees Priit Pikamäe. “Ta viis kohtutoimikute põhjal koostatud uurivate lugude ning kohtureportaažide kvaliteedi seninägematule ja tänapäevalgi harvaesinevale tasemele. Tiiu Põllu lugudes olid võrdväärselt kaalukateks allikateks nii õigusemõistjad kui ka süüdistajad ja kaitsjad, mis andis võimaluse kajastada kohtuprotsessi kvaliteetselt ja tasakaalustatult. Paljud kohtunikud meenutavad teda kui usaldusväärset ja äärmiselt pühendunud koostööpartnerit.”

Riigi peaprokurör Lavly Perling lisas, et prokuratuur mäletab Tiiu Põldu eeskätt tema töösse suhtumise tõttu. “Tiiu oli ajakirjanikuna äärmiselt asjatundlik. Ta oli end väga hästi kurssi viinud kriminaalmenetluse peensustega, teinud enne iga loo kirjutamist väga põhjaliku kodutöö ning oskas prokuröridelt küsida keerulisi, kuid alati asjakohaseid küsimusi,” ütles Perling.

Tiiu Põld on töötanud ajalehtedes Rahva Hääl, Eesti Sõnumid ja Postimees. Ta pani kohtureporteri ameti maha seitse aastat tagasi 65aastasena, jätkates tööd artiklikogumike kallal. Ta on oma artikleid ja kogemusi avaldanud raamatutena “Kuritöö ja karistus”, “Kriminaalne Eestimaa”, “Eesti kohtueksperdid”, “Märgitud mees. NKVD kuritööd Eestis aastail 1940-1941” jt.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Erlend Vennola
Erlend Vennola

Igati vääriline, samuti on tema artiklid keeleliselt väga heal tasemel.

wpDiscuz