Tarvi Viik võitis Smiltenes karika

Tarvi Viik (nr 67) Smiltene rajal. Foto erakogu

Läinud laupäeval saavutas Tarvi Viik oma suurima võidu kardispordis. Senior Masters sarjas (masinavõimsus 125 cm3) võitis Taebla mees Lätis Smiltene rajal finaalsõidus kõiki konkurente.

„Ajasõidus olin kolmas, eelfinaalis teine ja lõppsõit õnnestus võita,“ rääkis võidumees. „Kokku oli osavõtjaid kõigi masinaklasside peale üle 200. Kohal olid Läti, Leedu, Eesti, Venemaa ja Valgevene paremad sõidumehed. Seda võitu pean oma kardikarjääri parimaks saavutuseks.“

Ühtlasi tagas Viik ka Eesti parima tiitli oma masinaklassis. „Aravetel ja Põltsamaal õnnestus mul võita, Tabasalus olin teine. Viimane etapp toimuski Läti Prokarti raames.“

Viigi sõnul on Eesti radadel tal 3-4 konkurent. Smiltenes oli eesmärgiks esikolmikusse pääseda, kuna Läti sõitjad pidavat kõrgest klassist olema. Seda ootamatum tundus talle lõpuks võidukarikat käes hoida.

Läänemaa spordihuvilised teavad Tarvi Viiki eelkõige kestvusalade tegijana. Lisaks jooksule ja suusatamisele osaleb 43-aastane spordimees tihti ka orienteerumis- ja triatlonivõistlustel.

„Nüüdki läksin pärast Smiltenet järgmisel päeval maakonna orienteerumismeistrivõistlustele,“ rääkis Viik õhinal. „Kardisporti hakkasin tegema vahelduseks. Nelja aasta eest soetasin kardi ja nii see läks. Nüüd tahan kindlasti edasi sõita. Kõik oleneb muidugi rahakotist. Metsas joosta on muidugi odavam, aga nüüd on mul ka kardirajal hammas verel. Kindlasti püüan jätkata.“

Aivo Paljasmaa

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments