Innar Mäesalu: otsustasin juba kevadel, et ei kandideeri

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Endine Lääne maavanem ja riigikogu asendusliige Innar Mäesalu kohalikel valimistel ei kandideeri.

Mäesalu pidas valimisteemalist küsimust naljakaks. „Selle ma otsustasin juba kevadel ära,” ütles Mäesalu, põhjendades mittekandideerimist sooviga pühenduda ettevõtlusele.

„Kui tahad ettevõtlusega tegeleda, siis tegele, kui poliitikaga, siis poliitikaga – kaht asja korraga teha ei saa,” ütles Mäesalu.

Mäesalu ei soovinud öelda, millega ta praegu täpselt tegeleb. „Mitmeid projekte on,” ütles ta.

2016. aasta maist kuni MTÜ lepingu lõpuni tänavu kevadel oli Mäesalu MTÜ Pagula tegevjuht. Pagula asutas suurärimees Koit Uus koos Mäesaluga.

Mäesalu sõnul oli talle kandideerimisettepaneku tegijaid palju ning mitte ainult oma erakonnaga või Urmas Suklese nimekirjaga HaRi kandideerimiseks.

Innar Mäesalu oli 2011–2014 Lääne maavanem, 2004–2011 Võru abilinnapea. Ta on Reformierakonna Haapsalu piirkonna juhatuse liige.

2001. aastast Reformierakonda kuuluv Mäesalu kandideeris 2002. aasta kohaliku omavalitsuse valimistel Võru linnas, kuid valituks ei osutunud. 2005. ja 2009. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimustel Võru linnas sai ta vastavalt 86 ja 106 häält ning osutus valituks. 2013. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimustel kandideeris ta Lääne-Nigula vallas, sai 18 häält ning valituks ei osutunud.

Ta kandideeris 2011. aasta riigikogu valimistel ja sai 380 häält ega osutunud valituks, kuid sai 15. oktoobril 2014 seoses Tarmo Leinatamme surmaga tema asendusliikmeks. Mäesalu kandideeris ka 2015. aasta riigikogu valimistel, sai 209 häält ega osutunud valituks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
airi
6 aastat tagasi

mingu sinna lõuna eesti tagasi ja mängigu teeveerel lõõtsa.