Väiksemates linnades on populaarseim Keskerakond ja maal EKRE

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Väiksemates Eesti linnades oli septembris populaarseim partei Keskerakond ja maa-asulates Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), selgub uuringufirma Kantar Emor BNS-i ja Postimehe tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuringust.

Väiksemates linnades ehk linnades peale Tallinna, Tartu, Pärnu, Narva ja Kohtla-Järve toetas Keskerakonda 25, Reformierakonda 24,9, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 20, EKRE-t 12,3, Vabaerakonda 8,4 ning Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 5,9 protsenti. Alla valimiskünnise ehk 5 protsendi jäid erakond Eestimaa Rohelised 1,4, Eesti Iseseisvuspartei 1,3 ja Rahva Ühtsuse Erakond 0,7 protsendiga.

Maa-asulates ehk alevikes ja külades toetas EKRE-t 24,4, SDE-d 23,8, Reformierakonda 22,2, Keskerakonda 11,9, Vabaerakonda 7,3 ja IRL-i 6,9 protsenti. Alla valimiskünnise jäid Eesti Iseseisvuspartei 1,6 ning Eestimaa Rohelised ja Rahva Ühtsuse Erakond võrdselt 1 protsendiga.

Erakondade reitinguprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega “ei oska öelda” vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega.

Kokku küsitles Kantar Emor 8.-14. septembrini veebiintervjuude teel 1206 valimisealist kodanikku vanuses 18-74 aastat.

5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kõigepealt
5 aastat tagasi

võiks avaldada selle küsitluslehe, siis teaks mida asjast arvata

mats
5 aastat tagasi

Kui on kahtlusi ja kõklusi,siis kindel valik on eestluse ja EESTI
tuleviku nimel hääletada vaid EKRE poolt!
Tulge valima ja tehke just see õige otsus!

Unesnôiduja
5 aastat tagasi
Reply to  mats

Matsid on alati môisa ees kummargil. Helme ju kah môisavalitseja…

Kodanik
5 aastat tagasi

kas mõtled Merle pättust nn Rammu juhtumis?

Nujah
5 aastat tagasi

Siis Karilaid võidab ja jätkab oma semudega, saareväli ja sukles. Nende liitu ei lõhu ükski pättus.