Haapsalu Perearst on parimate seas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu Perearsti tohtrid Sirje Jupits (vasakul) ja Helle Saarsoo. Foto arhiiv

Neljapäeval Eesti Perearstide Seltsi aastakonverentsil tunnustatava 65 parima perearstipraksise hulgas on Läänemaalt Haapsalu Perearst TÜ.

Eesti Perearstide Seltsi juhi Diana Ingeraineni sõnul pälvib tunnustuse tänavu rekordarv praksiseid: „Teeb heameelt, et perearstid mõtlevad sellele, kuidas oma tööd paremini korraldada ning näevad vaeva selle nimel, et oma patsientidele kvaliteetset abi pakkuda.“

Parimad praksised on selgunud  Eesti Perearstide Seltsi poolt koostatud perearstipraksiste kvaliteedijuhise alusel. Ingerainen selgitab, et praksiste hindamisel on arvesse võetud nii kliinilist kui korralduslikku mõõdet – see tähendab, et hindamisel võetakse arvesse erinevaid aspekte, näiteks praksise töökorraldust, arstiabi kättesaadavust, ravi kvaliteeti, sealhulgas haiguste ennetamist, arstiabi järjepidevust ning koostööd patsientidega.

Kõrgemate tasemete kategooriatele kandideerimiseks esitas tänavu andmed 166 praksist. Pärast praksiste hindamist jäävad sõelale keskused, mis läbivad veelkord kontrolli ehk auditeerimise. Auditeerimise protsessi on lisaks perearstidele partneritena kaasatud ka terviseameti ja Eesti haigekassa esindajad.

Parimaid praksiseid autasustatakse perearstide aastakonverentsil, mis tänavu toimub 21. septembril Tallinnas.

Konverentsi kava leiab siit: https://www.med24.ee/koolitus/eesti-perearstide-seltsi-aastakonverents

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments