Sotsiaaldemokraadid Haapsalus täisnimekirja välja ei pane

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaido Sipelgas

Sotside linnapeakandidaat Kaido Sipelgas. Foto Arvo Tarmula

Sotsiaaldemokraadid lähevad Haapsalus ja Ridalas välja 15-liikmelise nimekirjaga, esinumber ja linnapeakandidaat on Kaido Sipelgas.

Kaks kolmandikku sotsiaaldemokraatide kandidaatidest kandideeris Haapsalu linnavolikokku ka eelmistel kohaliku omavalitsuse valimistel. Näiteks leiab nimekirjast Haapsalu kolledži direktori Heli Kaldase, ettevõtjad Valdo Maisalu ja Koit Klimbergi, pensionipõlve pidava kohtuniku Maie Krami, õpetajad Kai Huule ja Heinar Tuulbergi.

Uued tulijad on nimekirjas EASi koordinaator Kaido Siplegas, meditsiiniõde Kaja Mander ja ettevõtja Markku Olavi Lehtonen.

Linnapeakandidaat Kaido Sipelgas tõdes, et sotside nimekiri koosneb suuresti Haapsalu linna elanikest: „Oleks olnud heameel, kui saanuksime ka mõned Ridala inimesed oma punti, aga on nagu on.”

Sipelgas lisas, et Haapsalu poole kaldu olev nimekiri ei tähenda, et erakond oma tegevuses oleks Haapsalu-keskne.  Ta nimetas valimisprogrammist ettepanekut eraldada igale kohalikule küla- ja asumiseltsile nende oma maksutulul põhinev eelarve, millega nad saavad ise kohalikku asja ajada. „Tahaks jõuda sellisesse seisu, et nad ei peaks oma asjade tegemisel võistlema linna ja eeslinnadega, sest näiteks kaasava eelarve puhul on väikestel kohtadel üsna lootusetu oma asja läbi suruda,” rääkis Sipelgas.

Sotsiaaldemokraadid avalikustasid oma programmi pühapäeva õhtul. „Tahame tuua lauale uusi alternatiivseid mõtteid. Ma usun, et meie programmist leiab üht-teist põnevat,” ütles esinumber.   

Programmi põhilubadused on, et sotsiaaldemokraadid vähendavadametnike arvu viiendikujagu ning muudavad Haapsalu taastusravilinnaks ja maailma invasõbralikumaks paigaks.

Sipelga sõnul on sotside seisukoht, et uue põhikoolihoone valmides pole mõtet Uuemõisa algkooli põhikooliks muuta, vaid pigem laiendada lasteaeda-algkooli. „Arvestades, et paljud lapsevanemad käivad Uuemõisas tööl, oleks neil võimalus lapsed töökoha lähedale lasteaeda panna,” selgitas ta.

Erinevalt Keskerakonnast, kelle üks valimislubadusi on muuta praegune põhikoolihoone noortekeskuseks, pakuvad sotsiaaldemokraadid hoonele vastupidist rakendust: see ehitataks riigi abiga ümber koduhooldust ja eneseabi võimaldavaks üürikoduks.

„Meie eesmärk pole olnud kellestki erineda. Tegime oma inimesega oma programmi, püüdes leida parimad lahendused uuele omavalitsusele,” ütles Sipelgas.

Sotsiaaldemokraatide kandidaadid Haapsalus ja Ridalas

1. Kaido Sipelgas – EASi koordinaator

2. Natalja Duškina – SEB nõustaja

3. Kai Huul – Haapsalu põhikool, õpetaja

4. Tatjana Joonasing – Plastone OÜ

5. Triin Jugapuu – Rannarootsi muuseum

6. Heli Kaldas – TLÜ Haapsalu kolledži direktor

7. Koit Klimberg – ettevõtja

8. Maie Kram – pensionär

9. Markku Olavi Lehtonen – ettevõtja

10. Niina Leika – pensionär

11. Valdo Maisalu – ettevõtja

12. Kaja Mander – meditsiiniõde

13. Regina Multram – SA Innove

14. Mirjam Suurkivi – raamatupidaja

15. Heinar Tuulberg – Haapsalu põhikool, õpetaja

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eduard
6 aastat tagasi

Nende nimekirja järjestus on kummaline, mille valijad kindlasti ümber mängivad. Esinumber ju lausa viimaseks jäänud või jäetud.

Eduardile
6 aastat tagasi
Reply to  Eduard

Kuidas sa ikka veel aru ei saa, et esinumber on alati linnapea kandidaat. Üllatav on aga üldse see H.Tuulbergi peituse mäng, nagu lasteaias, Sukles tegi kõvemat häält, Heinar poiss solvus ja läks mängust välja. Nüüd kuis uus mäng algas, pühkis pisarad silmadest ja jooksis jälle ringmängu. On ta ikka valijate jaoks tõsiselt võetav?

..
6 aastat tagasi
Reply to  Eduardile

aga tagasi valitakse ikka…. Vähemalt täiesti kahjutu kuju

Viigimees
6 aastat tagasi
Reply to  ..

Südamega tüüp kindlasti, aga liialt sirgjooneline tundub, julges avaldada umbusaldust ühena vähestest. Kahju, et enamik oma kohtade pärast põnnama lõid tol korral.

Imelik/persona+non+grata
6 aastat tagasi
Reply to  Eduardile

Kui mõistlik inimene leiab volikogust eest kamba vaimselt alaarenenud tüüpe, kel elementaarsest viisakusest ja mõistusepärasest asjaajamisest
puudub ettekujutus, siis pole imestada, et seda lasteaia ringmängu ta pikemalt kaasa teha ei soovi. Mitte nagu Mäesalu, et umbusaldan ja siis määran preemia linnavalitsusele.
Olen seda lugu põgusalt kuulnud.

Tarvi
6 aastat tagasi

Üks koht oleks juba edu

Valija
6 aastat tagasi

just, ja ekre votab 15

Valija
6 aastat tagasi

I koht Keskerakond , ülejäänud kohad on vabad.

valijale 11.43
6 aastat tagasi
Reply to  Valija

Arvan siiski, et Keskerakond saab vähemalt 2 kohta.

ennustaja
6 aastat tagasi

Kurb, et sotsid on aasta-aasta Haapsalus läinud üha kehvemaks. Sellise nimekirjaga on karta, et isegi üks koht volikogus oleks neile suur võit. Kurb, kurb, et ei viitsita tööd teha.

Ludvic
6 aastat tagasi

Olematu pink ja tundmatud nimed,mida need aastad on tehtud ,et pole suudetud kasvada? Sotsid on valitsuses aga kohalikul tasandil on töö tegemata,aeg on vaadata peeglisse!

Mnjah:)
6 aastat tagasi

Nagu eelnevalt öeldud jätkub Kohalikus konnatiigi mädanemine täie hooga. Pink on nii lühike või lausa olematu. Erakonnad võiksid aru saada, et tuleb panustada kohalikku elukeskonda ja kogukonda, aga mitte teha suuri sõnu Toompeal.

Roobertile vastuseks
6 aastat tagasi

Maavanem veetis päevade kaupa tööaega Nigula valla valimisnimekirja kokku pannes, seepärast Haapsalu ja töö jaoks pole aega jätkunud!

Roobert
6 aastat tagasi

uskumatult nõrk nimekiri. aga see näitab ka sotside piirkonnaorganisatsiooni taset Läänemaal