0

Janno Jürgens alustas debüütfilmi võtteid

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalust pärit režissöör Janno Jürgens alustas eelmisel nädalal Sillamäel ja Haapsalus oma esimese täispika mängufilmi “Rain” võtteid.

Augustist järgmise kevadeni võetakse film üles Sillamäel, Haapsalus ja Tallinnas. Esimene võtteperiood Haapsalus ja Sillamäel on lõppenud ning filmimine jätkub oktoobris.

“Rain” räägib 11-aastasest Atsist, kelle mitukümmend aastat vanem vend Rain naaseb kõigile ootamatult lapsepõlvekoju mereäärses väikelinnas, kus teda ootavad ees autoritaarne isa ning armastuse kaotamise äärel ema. Ats on tunnistajaks kahe kardinaalselt erineva maailmanägemuse, kahe eri põlvkonda kuuluva kange mehe – isa ja venna – põrkumisele. Kui isa püüab kindla jalgealuse kaotanud Raini enda raamidesse suruda, siis Rain leiab lootuse hoopis Aleksandras, hämara minevikuga salapärases naises.

Režissöör Janno Jürgens ütles, et soovib tegeleda aegumatute teemadega. “Minu jaoks räägib “Rain” meheks olemise ja meheks sirgumise raskustest ja rõõmudest läbi vendade, isa ja poja ning sõprade suhete. Keskendudes sealjuures kolmele põlvkonnale, nende erinevustele ja sarnasustele.”

Filmis teevad kaasa Indrek Ojari, Rein Oja, Laine Mägi, Ivo Uukkivi, Meelis Rämmeld, Marcus Borkmann ja teised. Filmi stsenaristideks on Anti Naulainen ja Janno Jürgens, operaator on Erik Põllumaa, kunstnik Matis Mäesalu, kostüümikunstnik Liis Plato. Film valmib tootmisfirmas Alasti Kino ja selle produtsendiks on Kristjan Pütsep. Film jõuab kinodesse hilissügisel 2018.

Tänavu kevadel toetas Eesti Filmi Instituut (EFI) Jürgensi debüütfilmi 292 000 euroga. Jürgensi filmi „Rain” ideed pidas EFI lausa nii heaks, et andis just sellele oma tänavuse suurima toetuse.

Režissöör ning stsenarist Janno Jürgens on sündinud 1985 Haapsalus. Ta on lõpetanud Balti Filmi-ja Meediakoolis filmirežissööri erialal ja erialaselt täiendanud end Poolas, Prantsusmaal ja Rumeenias. Tema tuntumad tööd on “Räägitakse, et tomatid armastavad rokkmuusikat” ja lühifilm “Distants”, mis valiti Locarno filmifestivali programmi.

Filmi tootmist toetab lisaks EFIle ka Eesti Kultuurkapital.

Fotod Janis Kokk ja Diana Pashkovich

Meelis Rämmeld_ ja Indrek Ojari_foto Janis Kokk Rain_Poisid Rain_Rein Oja Rain_votted1 Rez_Janno_Jurgens_Operaator_Erik_Pollumaa

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz