Talisuplejad said Haapsalus oma ujumissilla

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Talisuplejate sild Talisuplejate sild_Kertu Kaljuveer Talisuplejate sild2 Talisuplejate sild3

 

Haapsalu Westmeri sadama lähedal lasti kolmapäeval vette ujumiskai, mida hakkavad kasutama Haapsalu talisuplejad.

„Talisuplejate arv on kasvanud nii suureks, et erasadamat ei sobinud ujumiskohana enam kasutada,” ütles talisuplusega tegelev haapsallane Kertu Kaljuveer (pildil). „Kirjutasime Kodanikuühiskonna Sihtkapitalile projekti ja saime silla tarbeks raha.”

Talisuplejaid on Haapsalus tema sõnul 30–40, proovijaid oli talve jooksul 60–70.

Sild läks maksma 2500 eurot. Omaosaluse kogusid talisuplejad Valge Daami ajal annetuskampaaniaga.

„Nüüd hakkame otsima umbes 3000 eurot soojakuraha, et oleks koht, kus riideid vahetada. Unistustes tuleb ka saun,” ütles Kaljuveer.

Huvilised saavad talisuplejate kohta rohkem teada sel pühapäeval, kui uues ujumiskohas on üks elustiilimaratoni kontrollpunkte. „Karta ei maksa, külma vette me kedagi ei aja,” ütles Kaljuveer.

 

Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
To Imelik
6 aastat tagasi

Avaliku rannaga on see oht, et talvel jäässe tehtud auk on ohuks lastele. Seepärast on vajalik ka nurgatagusem koht.

Imelik/persona+non+grata
6 aastat tagasi

… krt. see on ainus koht kust veel agulipoiss mõistlikult õngitsema pääseb, nüüd solberdavad seal talisuplejad. Kas Väike-Viik ja sealne linna raha eest ehitatud avalik rand on juba erastatud? Või Vasikaholmi rand? Või on oluline kalatraali kõrval mudasse “peakat” hüpata?

Kertu Kaljuveer
6 aastat tagasi

Selles kohas saavad nii agulipoisid, kui ka täismehed endiselt õngitsemas käia. Tegu on linna maaga, mis on kõigile ligipääsetav. Heaperemehelikult käituvad inimesed võivad lisaks kaldal õngitsemisele ka talisuplejate sillalt kala püüda. Talisupluskeskuse asukohtadena kaalusime mitmeid variante. Väike viik ei sobi sellepärast, et talvel võib meie jääauk olla ohtlik seal liikuvatele inimestele, eriti lastele. Meie auk on umbes 5×10 meetrit suur ja hoolimata viitadest, võivad lapsed sinna siiski sisse kukkuda. Kui talveööl on miinuskraadid ja ka lumesadu, siis võib vaid ühe ööga talisuplusauk olla silmale nähtamatu, ometi aga on jää nii õhuke, et sealt kukub kergesti läbi. Vasikaholmi rand jäi kõrvale… Loe rohkem »

Imelik
6 aastat tagasi

Alles täna, seoses teise talisuplust puudutava looga, märkasin Teie vastust. Vabandused hilise vastamise pärast!
Pean tõdema, et minu emotsioon põhines kartusel ala sulgemise
ees kalastajatele. Praeguse seisuga seda juhtunud ei ole, ning kohatud inimesed on olnud igati ontlikud ja sõbralikud.
Ei juhtu sinna just tihti, aga eelmisel suvel märkasin kord seal prügi ja suurt hunnikut kalajäätmeid (see ei ole ok.) Loodan, et seda ei “nuhelda” kõigi kalastajate “selga” (nagu väidetavalt on tehtud enamus sadamates). Tihedam ala külastatavus peaks tagama ka parema järelvalve reostamise suhtes. Mahuvad sinna tõesti ära nii suplejad kui kalastajad.
Seega- külma vett!- või mida talisuplejatele hooajaks soovida?

Kurg
6 aastat tagasi

Ujume luigega kohale kui herra sõidust tuleb.