Maitsete Promenaadil pakuvad süüa-juua ka läänlased

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

maitsete promenaad (11)

Mullusel Maitsete Promenaadil kostitas ilmataat külastajaid vihmaga. Foto: Arvo Tarmula

 

Tänavatoidufestival Maitsete Promenaad 2017 tuleb laupäeval Haapsallu juba kolmandat korda ja kujuneb sedapuhku hoopis tuuriks, sest nädal hiljem viiakse tänavatoidu põnevad maitsed ka Pärnu uulitsatele.

„Maitsete Promenaad tuleb sel aastal võimsam kui kunagi varem,” ütles Maitsete Promenaadi peakorraldaja, restorani Salt perenaine Tiina Treumann. „Toidu- ja joogipakkujaid on hästi palju, samal ajal on ka Belinda Carlisle’i kontsert. Kui nüüd ilma ka peaks!”

Treumanni sõnul võib nüüd vastu juba veidi rahulolevalt öelda, et festival on oma töö selles mõttes teinud, et tänavatoit ei ole enam lihtsalt McDonald’si burger.

„Muidugi on meil ka n-ö tänavaklassikat – käsitööburgereid, hot dog’e, kebaabi ja muud, muidugi eksootilisi kööke kogu maailmast ja käsitööjookide pakkujaid. Neid on päris palju ka Läänemaalt, mis on hästi tore,” rääkis Treumann. Päris paljud toidukohad on tema sõnul Maitsete Promenaadist nii palju innustust saanud, et mõtlevad järjest uusi asju välja, millega külastajaid üllatada.

Sel aastal on Treumanni erisoovitus hoida pilk peal magusamal poolel. „Tuleb üks põnev pannkoogitegija, kes ei tee mitte klassikalisi pannkooke, vaid Hollandi retsepti järgi minipannkooke. Ma ise ei ole neid veel proovinud, aga kirjelduse ja fotode järgi on tegemist väga ägeda asjaga!” rääkis Treumann. Samuti on oodata tuttuusi käsitööjäätist valmistavaid perefirmasid ja ka eestimaiseid veine.

Maitsete Promenaad laotab end tavapäraselt laiali mööda Karja tänavat. Kodanike Torni laval on aga oodata põnevaid kontserte ja esinemisi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nikita
6 aastat tagasi

Kes teil irisejatel käskis midagi osta või üldse sinna kohale roomata ja oma klaasistunud vingunägudega kritiseerida ning teiste tuju rikkuda kui see nii hirmus üritus oli? Passige kodus parem.

H
6 aastat tagasi

Nagu Selveri laat, ainult pisut peenemas kastmes ja kõrgemate hindadega. Ja kus oli rahvast!

oleks
6 aastat tagasi

aeg see üritus mingi soliidsema-maisvama sisuga toiduürituse vastu ära muuta tulevaks suveks, häbi on vaadata hindu ja mõni kaupmees on nii häbematu, et loodab kogu oma nn.söödava sodi ühe päevaga rahaks teha.
Ja rahvas on kohati nii rumal, et aitab sellele kaasa. Ise ostan ainult jäätise ja patseerin kõik letiäärsed läbi, et näha ja teada.

jube
6 aastat tagasi

Mida küll meil teha Haapsalus pähe tahetakse määrida iga sugu rämpsu ja üle mõistuse hinnad olid kõigil tiitel?!?????

juss
6 aastat tagasi
Reply to  jube

on jah! ja lausa kättpidi tiritaksa, et ostaäraostaära! õudne!

Kaitseliit
6 aastat tagasi

Haapsalu ongi ju koht kus väljasitutud sitt maha parseldada..head isu…
WC paberi müügiga saab siin miljardäriks…

ai-+ai
6 aastat tagasi

Ja yks tõbras müüb kolblik kuni veebrur 2017 õlut .see on yle klerbitud uue sildiga kõlblik 2018. tootja hõbe. Myygilett kohe alguses. Ollenimed the a train, Crazeology jt.

mida
6 aastat tagasi

kõike küll eksootiliseks maailmaköögiks peab siin toredal esivanemate maalapikesel pidama–konnad ja kaheksajalad–kas on suur ,,kaotus,, kui ma oma elu jooksul ei saa teada kust maailma otsast need ,,söödavad tegelased,, on siia meie Karja tänavale saabunud , millal kinni püütud ja kaua õhu või lennureisi kaudu pärale saabusid enne kui meile pakutavaks nn. eksootikaks said. Söö Eestimaist, paremat sellest ei ole, kui raha tõesti taskus ,,sügeleb,,eks siis võib ju kõik letikesed läbi maitsta.

Külaline
6 aastat tagasi

Ölut ja viina ikka jagub?

hea kaupmees
6 aastat tagasi

tee lihtne võileib- kilu,muna ja sibulaga.pane mõistlik hind ja läheb kui soe sai.

kübaratrikk
6 aastat tagasi
Reply to  hea kaupmees

Missugust leiba sa soovitaksid kasutada, et toode läheks nagu soe sai.

oh õudust
6 aastat tagasi

jube on osade kaupmeeste elu, eriti väikekaupmeeste, mida kõike ei pea välja mõtlema, et keegi ligi astuks ja saaks sellele midagi vägisi pähe määrida, aga ilmselt on see kontingent kes seal liigub mittemidagiviitsijad, kellel pole oma ajaga midagi paremat teha, kui niisama ringi kondata