39

Karilaid: Vikman peaks Suklese asemel saama Haapsalu linnapeaks

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Keskerakond (05), Karilaid. Tarmula

Keskerakonna Läänemaa piirkonna juhi Jaanus Karilaidi (pildil) sõnul ei lõhu Paralepa korruptsiooniskandaal Haapsalu võimuliitu, aga järgmine linnapea peaks Urmas Suklese asemel olema Peeter Vikman.

Karilaid leidis, et praegustes oludes võib Suklese ja Keskerakonna võimuliit Haapsalus jätkata. „Ma olen nüüd Suklesega ise korduvalt suhelnud ja positiivne on, et ta on oma viga tunnistanud,” ütles Karilaid eile Lääne Elule. „Viga tunnistati ja parandati.”

„Kogu juhtum näitab, et pärast kaheksat aastat aselinnapeana on Peeter Vikman valmis linnapeavastutuse võtmiseks. Selle juhtumi puhul ei lasknud ta sõpruskonna huvidel ja avalikkuse huvidel segi minna,” lisas ta.

Karilaidi hinnangul on Haapsalu linnajuhid saanud sellest juhtumist mitu õppetundi. „Esiteks peab linnavalitsus selgemalt fikseerima, millised on tema kohustused. Ei oleks tohtinud sellist lubadust anda, sest volikogu otsust ei olnud,” ütles ta. „On ka laiem õppetund volikogu liikmetele, et ametnikega suhtlemine ei tohi muutuda mõjuvõimuga kauplemiseks.”

Linnale on sellest juhtumist isegi kasu, sest see on õppetund, mis võib juhtuda, kui linna juhtimine ei ole läbipaistev. „See on näide, et koalitsioonivalitsused on paremad, et üks partner kutsub teise korrale, kui vaja,” ütles ta.

„Minu meelest oleme astunud poliitilises kultuuris sammu edasi, et ei panda pead liiva alla ega tehta ringkaitset, et midagi pole olnud, vaid kõik on avalik ja läbipaistev,” lisas Karilaid.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kaarlile
Kaarlile

Oled segane või, selline kekupüks linnapeaks….APPI

Kübe
Kübe
Hardi
Hardi

Olaviga täiesti nõus

Olav
Olav

On irl vöi ei,mäesalu ei kölba mitte.Ei sümpatiseeri rahvale.
Liialt palju räägib teisi taga.
Hr.Sukles vöiks jätkata linnapeana.

Küsimus
Küsimus

Vikmanile kindel Ei

hi-hiii
hi-hiii

Ongi Mäesalu 8.st aprillist j u b a IRL -st väljas.

Küsimus
Küsimus

Täpsustus. Merle Mäesalu pole enam ammu IRL liige.

Kaarel
Kaarel

Mina oma rumala peaga arvasin, et uueks linnapeaks valmistatakse ette noort Saarevälit. Nüüd ei tule see muidugi enam kõne all. Nii suuri ärilisi huve kui Saaevälidel, pole küll vist ühelgi teisel Haapsalu ärimehel.

odavlend
odavlend

Kokkumäng, ja käsi peseb kätt.Endine maavanem on jälle alati Nigula – valla soojendavas pesas,kuni uus ots koidab.Varsti on ta meil siin linnavanem jälle, pange tähele.Sest Vikman pole eriti populaarne.

Tõde
Tõde

On kahjuks see küll, et enne valimisi on Kesk kõva Reformi (loe Suklese) vastane, pärast valimisi aga istutakse ilusti uuesti kokku. Ehk midagi ei muutu ka seekord. Kahe peale saavad nad kindla enamuse volikogus ja teistel jääb ainult osalemise rõõm.

wpDiscuz