Reinsalu soovib kooseluseaduse kehtetuks tunnistada

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv justiitsminister Urmas Reinsalu. Foto: arhiiv

__thumb_-3-2012.08.30_Reinsalu

Justiitsminister Urmas Reinsalu (pildil) tahab teha valitsusele ettepaneku toetada Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) algatatud eelnõu, mis tunnistab kooseluseaduse kehtetuks, kirjutab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Riigikogu kiitis kooseluseaduse heaks 2014. aasta oktoobris. Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuulub justiitsminister Urmas Reinsalu põhjendas ministeeriumi seisukohta sellega, et seni pole vastu võetud kooseluseaduse juurde kuuluvaid rakendusakte, sest ei ole poliitilist üksmeelt.

"Õigusriigis peab olema õigusselgus. Ja seda kooseluseadust ei ole sisustatud õiguslikult rakendusaktidega. 99 protsenti nendest õigussuhetest, mida see kooseluseadus, kui lepinguline seadus, endast võimaldab, on võimalik teha ka ilma selle seadusliku aluseta nii, et see samm on puhtalt õiguslik," selgitas Reinsalu. "Erakondade seisukohad nendes asjades on ju teada olnud. Justiitsministeeriumi vaade on sellele selge ja ühemõtteline. Kindlasti sügisel seda arutatakse," lisas minister.

"Reformierakonna arvates on tegemist IRL-i meeleheitliku katsega tähelepanu otsida ja leida puhtalt enda poliitilistes huvides. Meile teadaolevalt ei ole ka praegusel koalitsioonil selllele eelnõule või ettepanekule mingit toetust. Nii, et on surnult sündinud ideega tegemist," kommenteeris Reformierakonna peasekretär Tõnis Kõiv.

Kooseluseaduse eelnõu autorid olid Reformierakonna, sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna ridadest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hardi
6 aastat tagasi

Väga tubli,Reinsalu. Lõpeks ometi see suur homode lembus,jääks neid MOEHOMOSID ka vähemaks

kõigi
6 aastat tagasi

maade kooselajad-ühinege

Mati
6 aastat tagasi

Tubli Reinsalu. Las Suur ja see sotsialistide Risti punt nutab patja.

einoh
6 aastat tagasi

kõigepealt peab Suurelt luba küsima

igatahes
6 aastat tagasi
Reply to  einoh

tundub jah, kui brusseli meelt pole, komm kustutatakse

naine
6 aastat tagasi

meil on seadusandluses nii palju asju,mis vajaks parandamist.Aga nii mugav on suure raha eest lolli mängida. Ei tea,kas ainult minul on tekkinud selline tunne,et meil nagu mängitakse riigi juhtimist.Jube tarkade nägudega tegeletakse tegelikult ebatähtsate asjadega.

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  naine

Kui seadusandluses on palju asju, mis vajaksid parandamist, siis miks ei võiks näiteks kooseluseadusest pihta hakata? Võiks ju luua ühe vildaka seaduse kordategemise pretsedendi? Äkki on siis tulevikus teiste asjadega lihtsam…. :))

võivõi
6 aastat tagasi

Vaimuhaige käitumine,kes kord kingib,siis küsib tagasi…
Kooseluseadusega tuleb nüüd venitada seni,kuni EU aeg lõppenud.

...
6 aastat tagasi

Euroopa liidus eesistujana veel —- kuhu see kõlbaks?

?
6 aastat tagasi

Mõni võiks päevakorda võtta kooseluseaduse korraliku lõpuleviimise?Palju hääli saaks?50 / 50

ja
6 aastat tagasi

valijaid võita!?Kehtetuks tunnistada ei saa,ainult edasi minna.See on ju puhas valimispropaganda.