Rock in Haapsalu ajal korraldavad liiklust abipolitseinikud

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kollan joon, parkimine Foto Arvo Tarmula

Kollased parkimist keelavad jooned peaksid abilinnapea Peeter Vikmani sõnul valesti parkijaid ohjeldama. Foto: Arvo Tarmula

Täna peeti linnavalitsuses politsei osavõtul nõu eelseisva nädalavahetuse asjus – ees on järjekordne suurüritus, Rock in Haapsalu, mis toob endaga taas kaasa suured rahvamassid ja umbe pargitud tänavad.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikmani sõnul ütles Itaalia veinipäevade ajal saadud kogemus, et linna senistest ponnistustest lisaparkimisvõimalusi pakkuda ei piisa ja võimalikult mugavat parkimiskohta otsivad autojuhid eiravad parkimist keelavaid märke. Seekord tuuakse liiklust korraldama abipolitseinikud, kes hoiavad silma peal, et valesti parkijad taas linna ära ei ummistaks.

„Eeloleval nädalavahetusel on meil abipolitseinikud väljas,“ kinnitas Vikman.

Mitu abipolitseiniku Haapsalu tänavatele tuleb, pole veel lukku pandud, kuid Vikmani sõnul käib jutt kolmest või neljast. „Tõenäoliselt siiski neli,“ lisas ta.

Abipolitseinikud paigutatakse ristmikele, mis on nö viimaseks kaitseliiniks vanalinnale.

Üks abipolitseinik võtab koha sisse Vee, Metsa ja Vaba tänava ristmikul. „Mõte on selles, et autod ei sõidaks Vee tänavale, kui inimene seal ei ela,“ selgitas Vikman.
Teine abipolitseinik tuleb Kalda ja Karja tänava ristmikule, kolmas Kalda ja Lahe tänava ristile ja neljas praeguste plaanide järgi Karja ja Vaba tänava nurka.

Vikman avaldas lootust, et ehk kutsuvad autojuhte korrale ka vanalinna tänavate äärde tõmmatud kollased parkimist keelavad jooned.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tahapanek
6 aastat tagasi

viige üritus Valgeväljale

Jama
6 aastat tagasi

Seesuguseid suuri üritusi on varemgi korraldatud ja on saadud hakkama. Nüüd järsku linnaviletsusel mõistus otsas. See tuleneb sellest, et valimised tulemas ja selles virr-varris mõistus otsas ja linnapea, selle aseme, et korraldada kultuuriüritusi, peaks ikka linna juhtima. Küsiks linnavalitsuselt, palju selle ürituse korraldaja ka linnakassasse raha maksab? Linna ametnikud rabavad, sulgevad teid tänavaid, kas korraldaja teede-tänavate sulgemise maksu ka maksab?

Huanita
6 aastat tagasi

Eks siis kohtume ristmikul Nikita. Vaatame siis Sinu suurt andmebaasides sobramise oskust????

kas
6 aastat tagasi

Ma kes elab vanalinnas pean ka näitama ette tõesti tokomendi,et ma tõesti
elan siin Haapsalus?!?????????????

Nikita
6 aastat tagasi

Kui autoga oled,siis peab sul kaasas olema juhiluba VÕI isikut tõendav dokument. Eriliselt juhm kui isegi seda ei tea.

Huanita
6 aastat tagasi
Reply to  Nikita

Ei pea. Piisab kui isikukoodi tead. Ise pole aastaid kaasas vedanud dokumente. Kui mendil on minu isiku vastu huvi tekkinud on alati isikoodiga asjad aetud saanud. Ma muidugi tahaks seda poolimenti näha, kes hakkab päringuid iga molu kohta tegema, kes väidab end vanalinnas elavat. Poolmendil pole peale kollase vesti kandmise mingeid muid õiguseidki. Samas on ka minul onn vanalinnas kuigi sissekirjutus on hoopis pealinnas. Mis sa Nikita siis teed sellises olukorras? Hakkad päringuid kinnistusregistrisse tegema? Lambal on ikka lamba aju. Abimendi kupud on ka ülim lagi sinusugusel pähkliajul.

Nikita
6 aastat tagasi
Reply to  Huanita

“Liiklusseaduse (LS) § 88 lg 2 kohaselt, kui juhil on kaasas isikut tõendav dokument, ei ole Eesti piires Eestis väljastatud juhiloa kaasaskandmine kohustuslik.”
Ülbitse veel, “pähkliaju”.
Kui sissekirjutus on pealinnas, siis sa eladki seal. Kõik. Nii ongi. Ja võid oma saani parkida panfiilofkasse.

juss
6 aastat tagasi
Reply to  Huanita

Aga kui ma sinu isikukoodi kasutan, siis oled esimene kiunuja? Kui sul pole isikuttõendavat dokumenti kaasas, võib politsei sind viia jaoskonda isiku tuvastamiseks! Kui sa ei austa seadust, ei austa riiki, oled tavaline tibla!

Koerte värvimise töökoda
6 aastat tagasi

Kõigepealt, Nikita, pead sa mulle selgeks tegema, miks ma pean tänases Eestis dokumente kaasas kandma.

Nikita
6 aastat tagasi

Lihtne.Iga sinusugune koeravärvija annab dokumendi ja selle alusel uurin rahvastikuregistrist sinu elukohta ja kui valetad,reguleerid ise rihma otsas sitsides liiklust.

Koerte värvimise töökoda
6 aastat tagasi

Ah jaa. Unustasin lisamast, et ristmikel abipolitseinike asemel võiksid olla need linna asjamehed, kes linna liikluse korraldamise eest vastutavad. Siis saavad kokku teooria ja praktika.

Koerte värvimise töökoda
6 aastat tagasi

Tublid mehed. Kaua selle plaani “valmis munemine” aega võttis? Kolm nädalat. Küsimus, mida need “lukku pandud” neli abipolitseinikku ristmikel tegema hakkavad ? Kui ma elan vanalinnas ja ma tahan autoga koju sõita, siis kuidas abipolitseinik teeb kindlaks, et mul tõesti vanalinna asja on ? Ainuke tõendav materjal on telefoniraamat. Ja kui mu lapsed Tartust tulevad, kuidas nemad autoga vanalinnas asuva vanematekoju saavad.? Parem pange need neli abipolitseinikku koos trahviõigusliku ametnikuga jalgsi mööda vanalinna käima ja jõhkramatele rikkujatele trahve välja kirjutama.

Autohuviline
6 aastat tagasi

See, et kohalikud ja mittekohalikud autojuhid on saamatud, see on fakt. Minu sõnum ja arusaam seisneb selles, et linnavõimul pole vaja uhkelt tuututada poolikutest lahendustest a’la “neli abipolitseinikku…”, kes vahvalt linnaisade tegemata asju lahendama peavad. Müts maha ja edu abipolitseinikele.