2

Haapsalu ootab kaasava eelarve ettepanekuid

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaasava eelarve raha on kahel korral läinud Metsa tänava kõnnitee ehituseks. Foto: Arvo Tarmula

Metsa tänava kõnnitee remont

Esimese kaasava eelarvega remonditi Metsa tänava kõnnitee. Foto arhiiv

Haapsalu linn küsib kolmandat korda rahva käest arvamust, kuidas kasutada järgmise aasta eelarvest 20 000 eurot. 

Kaasava eelarve ettepanekuid saab linnavalitsusele teha 20. septembrini ja võitnud ettepanek/ettepanekud realiseeritakse 2018. aastal.

Kaasava eelarve eesmärk on teha avalikult kasutatavaid investeeringuid või korraldada üritusi. Ettepanek peab pakkuma avalikku hüve ja olema realiseeritav avalikku kasutusse või suunatud avalikkusele (üritus) ning ei tohi tekitada ebamõistlikke kulusid linna järgnevate aastate eelarvetele.

Esitatud ettepanekuid hindab linnavalitsuse poolt moodustatav komisjon, kuhu kuuluvad linnavalitsuse vastava eriala spetsialistid, linnavolikogu vastava valdkonna komisjonide esindajad ja vajadusel sõltumatud spetsialistid. Esitatud ettepanekute hulgast selgitatakse elluviidavad projektid rahvahääletusega.

Ettepanekute lõplik paremusjärjestus selgub rahvahääletusel hiljemalt 30. oktoobriks.

Hääletamine viiakse läbi elektrooniliselt kohalike omavalitsuste istungite infosüsteemi VOLIS keskkonnas (https://www.volis.ee/gvolis/osale/index?kid=12564 ) ja Haapsalu Linnavalitsuse kantseleis (Posti 34, Haapsalu).

Ellu viiakse üks või mitu paremusjärjestuses enam hääli saanud ettepanekut, mis mahuvad kaasavale eelarvele linnaeelarves eraldatud summa piiresse.

2017. aasta kaasava eelarve ettepanekutest võitis hääletusel Haapsalu kultuurikeskuse panduse rajamine. Veel sel aastal valmib Haapsalu kultuurikeskuse ees olevale haljasalale pandus, mida kasutades on võimalik liikumispuudega ning lapsevankritega inimestel mugavalt keskuse peaukseni jõuda.

Rohkem infot kaasava eelarve kohta on võimalik leida Haapsalu linna kodulehelt www.haapsalu.ee

Tõnu Parbus

Haapsalu linna avalike suhete spetsialist

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
tohoh
tohoh

kas Suku abilinnapeade kobar tõesti nii kehvake on olnud, kui on, siis värisege, sest Mäesalu on tulemas suure vingaaliga

Juhhaidii
Juhhaidii

Tänane linnavalitsus! Mis teiega juhtunud? Ärkasite alles nüüd? Kolm aastat püüdsite vaikselt päeva õhtusse veeretada ja nüüd, enne valimisi hakkasite rabelema. Tõmmake tagasi, teie aeg kukub kohe-kohe ja pole õiglane selles agoonias ronida nii vara uue võimu liivakasti. Peale 15. oktoobri k.a. valimisi hakkavad maksumaksja raha kulutamist otsustama uued valitsejad ja teist saavad lihtsad linnakodanikud. Nii, et lakkuge parem neid haavu, mis teil veel tegemata.

wpDiscuz