4

Kohus kergendas maanteel kihutanud mootorratturi karistust

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

politsei-symbolfoto-470x255

Politsei pidas kevadel kinni Risti-Virtsu maanteel kihutanud mootottatturi, kes politsei määratud karistuse kohtus vaidlustas.

Tänavu 10. märtsi õhtul kell 17.20 pidas politsei Tuudi kandis kinni mootorratturi, kes kihutas Virtsu suunas 181 km/h. Suurim lubatud sõidukiirus selle lõigul on 90 km/h.

Haapsalu politseijaoskonna vanemväärtomenetleja Andrus Kleemani sõnul on see üks suuremaid sõidukiirusi maanteel, millega ta on politseinikukarjääri puhul kokku puutunud. „Seda enam, et aeg oli selline, kus ilm oli veel jahe ja teeäärtes lund ning tee võib kohati libe olla,” lisas Kleeman.

Mootorratta seljas olnud Karmo Orgmetsa suhtes alustati väärteomenetlust ja teda karistati 400 euro suuruse rahatrahvi ja lisakaristusena juhtimisõiguse äravõtmisega kuueks kuuks.

Orgmets polnud aga karistusega rahul ja kaebas selle kohtusse. Tänavu juunis otsustas Pärnu maakohus, et trahvi mehel siiski maksta ei tule ja load peab ta loovutama mitte kuueks vaid viieks kuuks.

Andrus Kleemani sõnul oleks politseil võimalus kohtuotsuse peale apellatsioon esitada, kuid seda otsustati mitte teha. „Trahv trahviks, aga juhtimisõiguse äravõtmine oligi peamine, sest tegemist on tõelise surmakutsariga, kes tuleb liiklusest kõrvaldada,” põhjendas Kleeman.

Karmo Orgmets ütles Lääne Elule, et ei soovi juhtunut kommenteerida. „See on juba möödunud asi,” ütles ta. Küsimusele, kas ta jäi karistust kergendanud kohtuotsusega rahule vastas Orgmets:  „Kõik tegid oma tööd.”

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Triibik
Triibik

On viimane aeg vastu võtta seadus,et liikluspätid avarii puhul vähemalt oma ravikulud ise maksaks. Aga lubade äravõtmine on mõttetu,sest ega load ei sõida. Trahv,sest ainult rahakott ( ja kohtutäitur) kasvatavad.

Mikita
Mikita

Ma kuues aasta juba……

Krõõt
Krõõt

Põhimõtteliselt jäi siis ilma karistuseta. Lubade puudumine küll kedagi sõitmast ei takista.

xerxes
xerxes

Mootorratas riigile, jalgratas sõidukiks. 400 euro trahv ka väike.

wpDiscuz