Luige kohtuotsuse väljakuulutamine lükkub juuni lõppu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Alar Luik (arvo tarmula)

Alari Luik

Pärnu maakohtu kohtunik Piia Jaaksoo pidi täna Haapsalu kohtumajas välja kuulutatama otsuse politseinikuna töötanud Alari Luige kohtuasjas, kuid otsuse väljakuulutamine lükati edasi. 

Lääne Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Liivi Reinholdi sõnul on edasilükkamise põhjuseks see, et kohus vajab otsuse tegemiseks lisaaega.

Lääne ringkonnaprokuratuur nõudis täna Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumajas tingimisi vangistust politseinikule, kellel lasub süüdistus liigse vägivalla kasutamises.

39-aastast Alari Luike süüdistatakse liigse vägivalla kasutamises mullu jaanuaris, kui ta ähvardas alaealist kannatanut ning põhjustas talle valu. Samuti süüdistatakse teda ametiisikuna füüsilise jõu ebaseaduslikus kasutamises kahe alaealise suhtes mullu märtsis.

Ringkonnaprokurör Indrek Kalda taotles Luigele võimuliialguse, ähvardamise ja kehalise väärkohtlemise eest kaheaastast tingimisi vangistust kahe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga. Kaitsja Harry Ots palus kohtul Luik õigeks mõista.

Kohus lükkas kohtuotsuse väljakuulutamise 30. juunile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Luigeke
6 aastat tagasi

Sa luik võiks nüüd tasuta kallis mari laevukesega lapsi sõidutada. Sulle tuleks see kasuks.

Zzz
6 aastat tagasi

Ei tehta temaga midagi, viibutatakse natuke sõrme ja varsti on Luik Kurega jälle Viigi ääres linna valitsemas.

Haapsalu+linnapeal
6 aastat tagasi

Minge perrsse..

Melka
6 aastat tagasi

Olen ise näinud kus oli baari väljakutse ja see Luik läks kohe kumminuiaga vehkima. Tuli sisse ja erinevalt teisest politseinikust läks huupi vehkima ja Walkerit mängima. Ja kõva viinanina on ta samuti. Seda teavad ilmselt kõik. Mulle ta otseselt halba pole teinud aga ega ta üks õige politseinik ei olnud küll. Tegi linnas tsirkust oma vilkurite ja sireenidega.

Kogudusetütar
6 aastat tagasi

Kas nende laste suhtes tuleb ka sõbralik olla, kes täna öösel Kastani tn laste mänguväljaku ja Tamme 17A hiljutiremonditud maja välisseina rõvedusi täis grafeerisid? Ongi vaja natuke tümitada, et tarkus tagaotsast pähe tuleks.

To karmen
6 aastat tagasi

Kas mõistad õigeks ja tunnustad pätt politseiniku kes väärkohtleb alaealisi? Mitte ükski tegu ei õigusta politseinikul lapsi väärkohelda. Sellises linnas nagu Haapsalu mis pidavat ” laste ja noortesõbralik” olema tümitab üks tüüp lapsi. See, et lisaaega vaja tugineb sellest, et uusi kaebusi tuleb aina juurde.

Tont
6 aastat tagasi
Reply to  To karmen

Need kaagid olid erilised ülbikud, miks nende vanemate nimesid siin pole ?? Üks nende lemmiktegevusi oli mööduvaid autosid lumepallide ja jäätükkidega loopida,olin ise üks nende sadadest ohvritest. Meil on ikka eriliselt haige riik,kui mingi kaagi ütluse peale häid politseinike ametist lahti lastakse. Kui Luik süüdi mõistetakse,ei liiguta ükski patrull enam uimegi. Milleks riskida,kuupalk ju. Vaadake ise,kuidas hakkama saate.

Jahjah
6 aastat tagasi

Ilmselt õigemõistev otsus vähemalt esimeses astmes.Aga tattnokkadega tuleb konkreetselt tegutseda.

karmen
6 aastat tagasi

Ats ,sinu kasvatamatuid lapsi peab politsei korrale kutsuma ja nende pärast kannatavad ka õpetajad ,tavalised kodanikud.17 aastane !!! Kas tõesti süütu lapsuke,kogu linn ju teab nende nn. kangelastegusi.

Teadja
6 aastat tagasi

Kui kohus vajab otsuse tegemiseks lisaaega,vòib tulla öigeksmóistev otsus,vói osaliselt òigeksmóistev.Ma ei ole istungitel olnud,ega istungiprotokolli näinud,aga kui Lääne Elu valgustas.oma lehes nende nagamannide ytlusi,siis need útlused olid ju kahtlevad-kòhklevad.Ja siis peab kohus tòlgendama asja sùùdistatava kasuks.

Ats
6 aastat tagasi

Miks edasi lükkub. Vangi laste nüpeldaja! Turu väravas sada piitsa hoopi vastu perset, et ei nüpeldaks kunagi enam teiste lapsi.

juss
6 aastat tagasi
Reply to  Ats

kui sa ei nüpelda lapsi, nüpeldavad lapsed sind!

Imelik
6 aastat tagasi
Reply to  Ats

Need “teised” vajaks ise nüpeldamist.