12

Statistikaamet: Läänemaa keskmine kuupalk oli 966 eurot

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto: Pixabay

raha, euro, maksuamet, pension

Foto Arvo Tarmula

Statistikaamet andmetel oli keskmine brutokuupalk tänavu I kvartalis Läänemaal 966 eurot ja Eestis tervikuna 1153 eurot. Aasta tagasi samal ajal oli Läänemaal keskmine brutokuupalk 945 eurot.

Keskmine brutokuupalk Eestis oli 2017. aasta I kvartalis jätkuvalt kõrgeim info ja side tegevusalal ning finants- ja kindlustustegevuses, vastavalt 2004 ja 1917 eurot. Võrreldes 2016. aasta I kvartaliga tõusis keskmine brutokuupalk kõige enam muudes teenindavates tegevustes (nt organisatsioonide tegevus, kodutarvete parandus, iluteenindus), kus brutokuupalk on väikseim (640 eurot). Selle tegevusala 16% aastakasvu üks peamistest põhjustest on miinimumpalga tõus 430 eurolt 470-le eurole.

Lisaks tõusis brutokuupalk aastaga enam mäetööstuse (11%), energeetika (11%), kaubanduse (9%) ning info- ja side (9%) tegevusalal. Võrreldes eelmise aasta I kvartaliga brutokuupalk langes või jäi suhteliselt samale tasemele haldus- ja abitegevustes (-1,3%), põllumajanduses, metsamajanduses ja kalapüügis (-0,8%), tervishoius ja sotsiaalhoolekandes (-0,2%) ning finants- ja kindlustustegevustes (0,2%).

Brutokuupalga aastakasv oli I kvartalis keskmisest kiireim Eesti eraõiguslikele isikutele kuuluvates ettevõtetes (6,6%) ning riigi asutustes ja ettevõtetes (6,6%) ning keskmisest aeglasem kohalikele omavalitsustele kuuluvates asutustes (5,4%) ja välismaa eraõiguslikele isikutele kuuluvates ettevõtetes (4,2%).

Maakonniti oli 2017. aasta I kvartalis kõrgeim keskmine brutokuupalk Harju (1284 eurot) ja Tartu (1140 eurot) maakonnas ning madalaim Jõgeva (850 eurot), Põlva (840 eurot) ja Saare (816 eurot) maakonnas. Brutokuupalga aastakasv oli I kvartalis kiireim Võru (8,4%), Pärnu (7,9%) ja Ida-Viru (7,7%) maakonnas.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Austraaliast
Austraaliast

Head inimesed! Kas suudate sügisestel valimistel kandideerijatele südamele panna, et riigis palga alammäär tõstetaks vähemalt 800 euroni kuus. Võimuerakondadel on aeg hakata oma rahvast hoolima või tõesti ongi üks suurepalgaline töötaja Läänemaal ja ülejäänud on lennanud Austraaliast saabunud külaliste lennukiga Kiltsist Austraaliasse!

Küsimus Lihula+Linnapeale
Küsimus Lihula+Linnapeale

Ehk kirjutad, kust seda suure tähega Mi leida võiks, et järsku kõlbaks väikese m-iga ka SA HÄBITU.

mis
mis

asi see aju kapasiteet on Timo.

Timo
Timo

Tehke oma ettevõte ja keegi ei keela teil maksta igale töötajale ja ka endale kasvõi miljon. Aga ärge ohkige,et pole midagi teha-järelikult pole piisavat aju kapasiteeti.

Lihula+Linnapea
Lihula+Linnapea

Imege Munni
Meie oleme warsti Pärnumaal…

mul on
mul on

täiesti ükskõik või pigem hea meel kui järjekordne nn. üritus uksed sulgeb. Aga kohalike riigiametnike pink kohe kuidagi ei lühene ja palk ka kurat ei vähene. Tuleb lihtsalt veel oodata külmadeni kuni käibed vähenevad.

ja mis
ja mis

nüüd siis selle teadmisega peale hakata, kui kuskil keegi on Läänemaa keskmise palga ei tea mil viisil ja milliste andmete alusel kenaks numbriks arvutanud, ilmselgelt pole see TÕSI.

jaak
jaak

Kuradi riigiametnikud kõik petavad inimesi et keskmine palk on 900.-EUR Miks ei räägita sellest palju inimene kuus kätte saab? See on palk millega ma elan.Haapsalus 80 % elanikest on keskmine palk 400 EUR.

ja
ja

pension 300 juudiseeklit

toss
toss

pook sa kaineks saanud v?

wpDiscuz