52

Austraalia ajaleht valis Haapsalu 2016. aasta parimaks turismilinnaks

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

sydney_morning

Austraalia üks suurimaid ajalehti The Sydney Morning Herald valis aastavahetusel Haapsalu linna 2016 parimaks turismilinnaks maailmas, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Jaanuari alguses sai Haapsalu linnapea Urmas Sukles telefonikõne Võrust proua Helle Jaaniorult, kes teatas, et tema Austraalias elav õde Reina Peedo on talle helistanud ning teatanud, et Austraalia turismiajakirjanikud on valinud Haapsalu 2016 aasta parimaks turismilinnaks.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul tundus see jutt esialgu nii uskumatu, et sai sellel teemal isegi nalja visatud. „Täna, kui ma hoian käes seda ajalehte, kus Haapsalu on rubriigis “Best Finds 2016“ ehk “Parimad leiud 2016 “ ilusasti parima linnana kirjas, on ikka hea ja uhke tunne küll!! “ kommenteeris Sukles.

Haapsalu puhul on lehes ära toodud seotus Tšaikovskiga, luiged merel ja Viigil ning skandinaavia stiilis puitarhitektuur linnuse ümbruses ja meie restoranide väliterassid.

The Sydney Morning Heraldis välja toodud parimad leiud 2016 aastal on lisaks Haapsalule Basilicata piirkond Itaalias, Madagaskari saar ja Sossusvlei kõrb Namiibias.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
...
...

Aga Rapla pani kossus Tartule ära. Väike see Rapla küll, aga vaat millega hakkama said. Haapsalu vaat, et poole suurem, aga pole siin mitte ühtegi pallimängu võistkonda, kes vabariigi meistrisarjas mängiksid ja siinset elu-olu elavdaks. Kas te vaatasite, kui palju rahvast oli sellel mängul saalis ja milline oli möll. Meie tase on Sukles korvpalliväljakul.

kuidas
kuidas

küll oleks võimalik sellises vaikeluga talvises linnas soovida 365 päeva aktiivset tegevust, selge on see,et oma linna vananev elanikkond ja talveperioodiks suletavad söögi ja joogikohad ei suuda küll linnaelu elavdada.Me elame tänu turistidele ja suurüritustele, muidu ei saaks ka pooled toitlustusettevõtted suvelgi hoogu sisse. Õige on muidugi see, et tänavate olukord pole kiita ja lilli ning rohelust on vähe.

Imelik
Imelik

“Me elame tänu turistidele ja suurüritustele, muidu ei saaks ka pooled toitlustusettevõtted suvelgi hoogu sisse”.
See väide vajaks nüüd natuke tõestamist- et linn elab tänu turismile ja toitlustusettevõtetele.

varesvaakkatuselt
varesvaakkatuselt

Tallinna mnt.1 esine on nagu surnuaia jätk,kuigi ei peaks.

kodanik
kodanik

haapsalu kohvikuid ja restorane peavad ikka ettevõtjad- see on nende tubli töö tulemus kui toitu ja interjööri kiidetakse. Kas linnas meeldib turistidel käis tänu Suklesele? Vaevalt- see on ikka meie ettevõtjate panus. Linnavalitsus on eelkõige linnaelanike eluolu teenindamiseks- paar kuud aastast on meil turistide hordid aga ülejäänud aeg? Selles mõttes on kriitika õigustatud katkiste linnatänavate jm stagna osas. Paraku on nii, et trummi saab ikka lüüa mõne suurürituse ümber aga linnaelu peaks olema aktiivne ja meile endile kvaliteetne 365 päeva aastas.

Imelik
Imelik

Sead minagi, et linna valitsemist ei saa taandada ürituste ja turismi korraldamisele.

inimesed
inimesed

olge ikka kahe jalaga maa peal. See, etkuskil teisel kontinendil keegi vaimustus väikestest majakestest ja midagi võis ju veel tohutu emotsiooni anda kui järsku elus esimest korda sattus mitmemiljonilinna elanik meie provintsi oli muidugi turistile täiesti vapustav, aga ,et 2016a parim turismilinn-no ei ole ju tõsiseltvõetav.Kunaselle valis üks ajaleht, siis ilmselt meid külastanud turist töötab selles väljaandes.

Aga
Aga

kuidas selle uue spaa ja serverikeskusega on, pole nagu midagi kuulda ja näha olnud. A võibolla spaa seal kõrkjates tõesti kerkib, lihtsalt mingit kajastust pole olnud, ei tea. Serverikeskus ei kerki, seda on näha.

Volli
Volli

Sinu taolised agad undasid siin samas, et keset linna pole vaja seda serveri maja.

1 naine
1 naine

kui ka kaasa rääkida teha vajavatest töödest, siis ütleks, et Haapsalus peaks kõik kõnniteed tegema korda – peatänav on ainult OK, kuid kõrvaltänavad on koledad. Mis teeb Haapsalust turistile kena linnakese tiitli austraallaste sõnul – kenad puidust väikesed majad, aga kui maja ääres pole kena korrastatud kõnniteed, siis jätab see ikkagi mulje, et kehv majapidamine. Samas tahan ka kiita Jaani 2 krundi korrastamist – tõesti see on kena.

Kirikuisa
Kirikuisa

Ega jah…lootma peab,et rohi vōi lumi kōik matab…

ei tea
ei tea

liutoru ikka töötas viimati nüüd lõpuks ju
praegu on kole linnas ,las kasvab rohtu ja kõik unub

Kirikuisa
Kirikuisa

Siin Haapsalus on palju lihtsamad asjad yle linnapeade mōistuse kui see liutoru…
Mustad prussakad ju Veekeskuses ei käi..nii,et millex liutoru
Arendame aga Amööbi kujulist spaad,raudteed ja serverikeskust..
Køik mädanew nōukaaegne raudteetehnika toogem ka Haapsallu…

wpDiscuz