3

Varbla vallavanem võeti ametist maha

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sivar Tõnisson Varbla vallavanem (urmas lauri) Sivar Tõnisson juhtis Varbla valda 20 aastat, kuid nüüd leidis volikogu, et vallavanem pole enam piisavalt usaldusväärne. Tõnisson jääb volikogu otsuse tõttu ilma ka aastapalga suurusest vallajuhtide rahaliselt preemiast, mis on neile ette nähtud edukalt läbiviidud ühinemisläbirääkimiste eest. Foto: Urmas Lauri

Eile umbusaldas Varbla volikogu oma vallavanemat Sivar Tõnissoni. Volinikud süüdistavad juhti mainekahjus ja ebavõrdses kohtlemises, Tõnisson peab volikogu käitumist vastutustundetuks, vahendas Pärnu Postimees.

Volikogu esimees Margit Merila ütles, et istungil läks umbusaldamine läbi viie häälega: kolm oli vastu ja üks puudus istungilt. Nii et opositsioonil õnnestus meelitada lisahääl Tõnissoni enda valimisliidust.

Volinikud tõid avalduses esile viis põhjust: valla maine kahjustamine, volikogu liikmete ettepanekute ja küsimuste eiramine, vallavalitsuse töö korraldamatus, komisjonide ettepanekute mittearvestamine ning valla ja allasutuste töötajate ebavõrdne kohtlemine.

"Tegu on 100 protsenti võimuvõitlusega," kommenteeris vallavanem umbusaldust. "Mõjuvat põhjust neil sinna avaldusse märgitud polnud, pigem olid need ebamäärased punktid."

Volikogu otsuse tagajärjel jääb Tõnisson ühtlasi ilma aastapalga suurusest vallajuhtide rahalisest boonusest.

Varbla vald ühineb koos Koonga, Lihula ja Hanila vallaga Lääneranna vallaks, mis hakkab kuuluma Pärnumaa koosseisu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Poliitika?
Poliitika?

Vale otsus, Sivard oil tubli.

Arvos
Arvos

Vbl. oligi tubli paarkümmend aastat aga pärast seda toimus muutus?

Elan Varblas,
Elan Varblas,

njaa,,,hoopis teised tagamaad ..

wpDiscuz