Varbla jahisadama avamisel käis ka president

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Varbla puhkeküla jahisadam. Foto: Google Maps
Lääneranna volikogu liige Heino Sabiin (keskel) käis Rannakülla jahisadama ehitamise ideega ringi kümmekond aastat, kulutas eri ametnike uksi ja veenis kohalikku kogukonda sadama üldises hüvangus enne, kui mõte kännu tagant liikvele läks ja kaks aastat tagasi ehitusega algust tehti. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna vallas tehti täna meresõidu ajalugu, kui Rannakülas kuulutati ametlikult avatuks täiesti uus sadam, mis hakkab teenindama väikealustel Liivi lahel seilavaid mereturiste, kirjutas Pärnu Postimees.

“Me pääseme nüüd vabalt merele, aga selleks, et merele minna, peab olema kohti, kuhu merelt tulla – sadamaid,” ütles avamisel osalenud president Kersti Kaljulaid. “Selle sadama avamisega oleme vähemalt ühe aasta neist 50 tagasi võitnud.”

Kunagise Varbla valla haldusalal avatud vastne sadam paikneb mereturismi seisukohalt täpselt seal, kus vaja, olles ligikaudu purjejahi päevateekonna kaugusel Pärnust nagu ka Haapsalust. Varem polnud nende kahe jahisadama vahel ühtki merejahtidele kõlblikku sadamat peale Kuivastu, kus aga puudub mereturistidele vajalik taristu. Varbla sadamas Rannakülas on see olemas: toitlustus, saun ja lähedal asuv Varbla puhkeküla.

Koos sadama avamisega loodi Varbla jahtklubigi. Selle esimeseks kommodooriks valiti Heino Sabiin, kes ühtlasi on sadamakapten, sadama ehituse idee autor, sadama arendaja, ehituse eest seisnu ja omanik.

Varbla puhkeküla jahisadam

  • Sadam võtab vastu kuni 2,5meetrise süvisega ja kuni 24 meetri pikkusi aluseid.
  • Sadamas on 20 kaikohta.
  • Sadama kogumaksumus on ligemale kaks miljonit eurot, millest ligikaudu 800 000 eurot oli omakapital.
  • Sadamahoones on restoran ja sadamakapteni tööruum. Abihoones on dušid ja tualettruumid külalisjahtide meeskondadele.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments