3

Meelelahutusärimees Alan Adojaan: mu tuttavate jaoks on Vormsi nagu Fiji

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Vormsi (arvo tarmula)

Vormsi. Foto Arvo Tarmula

Suure osa lapsepõlvest Vormsi saarel vanaema juures veetnud värvikas ärimees ja kirjanik Alan Adojaan kirjutab kolumnis portaalile Edasi, mida tähendab Vormsi tema ja ta tuttavate jaoks.

“Mul on selle kohaga eriline side. Mu ema on siit pärit, mu vanaema oli terve elu saare meditsiinitöötaja, kes ravis haigusi, võttis vastu sünnitusi, oli psühhiaatri eest ja oskas vist isegi inimesi surnust üles äratada, nagu legendid räägivad,” kirjutab ta.

Side püsib siiani. “See on saanud kohaks kus akusid laadida, kuhu põgeneda pealinna sotsiaalse maratoni eest ning kus teha fokusseeritult tööd. Olen siin kirjutanud kaks teadustööd, kaks raamatut ja praegu tulin, et oma uus teleseriaal lõpetada.”

Vormsil olevat ka see hea asi, et pole segavaid faktoreid. “Ei saa minna tööle kuskile, ega sõpradega õhtul veini lüristama kuskile poppi kohta. Kõikidele kes helistavad saab öelda, et kuule ma olen ÜLEÜLDSE Vormsil, niiet tegeleme sellega järgmine nädal. Tuttavate peas vist on juba formuleerunud idee Vormsist kui müstilisest kohast, kus aeg keerdub omas rütmis, seal tööasju ei tehta ning ei sobi inimest tülitada eriti. /…/ Umbes nagu oleks helistanud kogemata hetkel, mil olen Fiji’l puhkusel.”

Loe täismahus siit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Triibik
Triibik

Vormsi on super koht puhkamiseks, loodetavasti saab sadam ka ükskord korda ja jälle ka rollusid laenutada.Ja Hullos kiriku juures kõrtsis on väga head toidud. Hea,et oinastel,kes saare (papi eest ?) tahtsid tuulepargiks teha,möllata ei lastud ning loodus säilis.

vormsikas
vormsikas

Tean sind väikest rüblikut väga hästi. Sinu kirjatükid on mõnus lugemine! Jõudu!

Alan
Alan

Haa, tänud!

wpDiscuz