Sinilille heategevuskampaania ajal kogutakse raha ka Haapsalu vabadussamba remondiks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Urmas Lauri

Sinilillekampaania 023 Naiskodukaitse Lääne ringkonna esindus müüs tänavu esimesed sinilillemärgid 6. aprillil. Foto: Urmas Lauri

Kaitseliidu Lääne malev, Naiskodukaitse Lääne ringkond ja EELK Haapsalu Püha Johannese kogudus korraldavad Haapsalu toomkirikus heategevusliku nädala. 16. ja 23. aprillil on jumalateenistuste eel ja järel võimalik soetada endale sinillile märk ning teha ka nimeline annetus Haapsalu Vabadussõja mälestussamba remondiks ning Haapsalu lipuväljaku rajamiseks, vahendas Kaitseliidu Lääne maleva teavituspealik Heiki Magnus maleva veebilehel.

Haapsalus sai tänavune sinilillekampaania avapaugu 6. aprillil, mil Naiskodukaitse Lääne ringkonna esindus müüs esimese sinilille Kaitseliidu Lääne maleva pealikule kolonelleitnant Rasmus Lippurile. Edasi liikusid naiskodukaitsjad Lääne maavalitsusse ja Haapsalu linnavalitsusse, tutvustasid kampaaniat ja müüsid sinililli. Läänemaal on igal aastal naiskodukaitsjaid sinilillede müügil aidanud ka Läänemaa kodutütred.

Neljandat aastat peetava heategevusliku Sinilillekampaaniaga kutsutakse üles Eesti veteranide tunnustamiseks kandma sinilillemärki. Rinnamärkide müügiga kogutakse annetusi vigastatud veteranide ja nende lähedaste taastusravi-, spordi- ja õppetegevuse toetamiseks ning taastusravi valdkonna tugevdamiseks kogu ühiskonnas. Ka tänavu jõuab osa annetusest Haapsallu. Haapsalu promenaadi haljasalale kerkib neuroloogilise rehabilitatsiooni keskuse kõrvale trenažööripark liikumispuudega inimestele.

Kolme aastaga on sinilille rinnamärgi ostuga toetatud Eesti vigastatud võitlejate ühingut ligi 250 000 euroga. Selle raha eest soetati muuhulgas kaks aastat tagasi Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele mobiilne kõnnirobot.

Sinilillekampaania ajal müüvad märke Uuemõisa Selver ja Apollo raamatupood Haapsalu kaubamajas ning vabatahtlikud naiskodukaitsjad ja kodutütred. Samuti saab märke soetada Kaitseliidu Lääne maleva staabist ning küsida naiskodukaitse liikmetelt.

Toetuskampaania „Anname au!” kestab aprilli lõpuni. Ühe sinilille eest palutakse vähemalt 2 euro suurust annetust, kuid alati võib ka rohkem annetada.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja Kaitseliidu Lääne maleva pealik Rasmus Lippur kirjutasid märtsi lõpus alla üleskutsele, millega kutsutakse inimesi üles annetama raha Haapsalu Vabadussõjas langenute mälestusmärgi remondi ja lipuväljaku heaks.

Suklese sõnul vajab mälestussammas remonti, sest paljud kivid on lahti ja vajavad asendamist. Suklese sõnul saaks linn ka oma rahakotist samba korda tehtud, kuid annetuste kogumine annab ka inimestele võimaluse oma panus anda. „Kuna Eesti Vabariik saab 100 aastaseks, ka varem on inimesed samba rajamisel kaasa löönud, siis anname nüüdki võimaluse panustada,” ütles linnapea toona. Ta lisas, et on ise juba samba heaks annetuse teinud.  

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments