Merle Mäesalu lahkus IRList

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Merle Mäesalu.

Pomerants Lihulas (20) Merle  Mäesalu

Merle Mäesalu. Arhiiv

IRLi liige ja eelmine linnapeakandidaat Haapsalus Merle Mäesalu teatas eile, et astus Isamaa ja Res Publica Liidust välja.

Mäesalu oli IRLi Haapsalu piirkonna juht, kes kuu aega tagasi teatas, et läheb järgmistele valimistele koos Ridala eelmise vallavanema Toomas Schmidtiga loodud valimisliidus „Meie inimesed”.

„Luues valimisliitu „Meie inimesed” tekkis esimest korda mõte, et oleks aus nii enda kui ka erakonna vastu, et astun erakonnast välja. Tol hetkel tundus see siiski liiga radikaalne samm erakonna seisukohast vaadates,” teatas Mäesalu. „Viimaseks ajendiks selle otsuse tegemisel sai tutvumine erakonna kohalike valimiste reglemendiga, milles peetakse esmatähtsaks parteinimekirja olemasolu.”

„Põhjus, miks poliitikasse tulin, oli siis ja on ka nüüd sama – esindada kohalike huve ja ajada Haapsalu ning Läänemaa asja,” kirjutab Merle Mäesalu eile tehtud avalduses.

„Neli aastat tagasi tehti mulle ettepanek kandideerida Haapsalu linnapeaks. Tollal tundus loogiline ja loomulik kandideerida kellegagi koos. Kuna mulle on omane konservatiivne ja rahvuslik maailmavaade, liitusin just Isamaa ja Res Publica Liiduga,” teatas Mäesalu.

„Mõistan, et erakonnale on oluline kandideerida oma nimekirjadega, kuid minu esmane soov on kaasata võimalikult paljusid ja eri maailmavaatega inimesi, kelle eesmärk on Haapsalu elu edenemine. Seetõttu otsustasin edaspidi kohalikku elu eest vedada parteituna,” lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
einoh
6 aastat tagasi

ehk sai õhk puhtamaks

sa
7 aastat tagasi

lähed vara ära, su töö jääb pooleli

valge veel
7 aastat tagasi

astuge oma kodusest liidust ka välja, olete palju paremat meest väärt!

kui
7 aastat tagasi

Tore oli kui Merle käis ukselt uksele irl-nimekirjas nänni jagamas.

Kägu
7 aastat tagasi

Ja järgmiseks läheb oma mehe Innar Mäesalu juurde pagulasse,sest erinevus rikastab.

oh aegu
7 aastat tagasi

kunagi on komm.partei ,mida kirutakse ja naerdakse kohati,kus köik käis ühe taktikepi all.Nüüd on parteisid nii palju-jälle on inimesi kolooniate viisii,kes ilma parteita ei suuda midagi teha,ikka peab kuskile kuuluma,sest oma peaga ei osata ju midgai teha.Ikka peab olema see Suur juht,keda kummardada ja kelle käske taïta!!! Kas te ükskord ära ei tüdine sellest jamast.Kas kohe mitte midagi ja kuidagi ei saa OMA INIMESTE heaks tehai,ilma kuskile grupeeringusse kuulumatta???? Ei ole vaja sellist jama ajada,täiskasvanud inimesed ju….???

aga
7 aastat tagasi
Reply to  oh aegu

öeldaksegi, et kas üks või teine aga mitte mõlemad korraga?
Iseasi kui partei ise annab selleks vabad käed (nagu toimis Vabaerakond).
Selline imelik arvamus siis suvalise nime alt (tervitused administraatorile!)

toomasele
7 aastat tagasi

Loogiline on, et Sukles erakonnast välja astub. Rahvas juba räägib, et hiljuti toimus Reformi piirkonnaorganisatsiooni koosolek kuhu Sukles piirkonna esimehena aga ootamatult kohale ei tulnud, viidates, et pidi ära sõitma. Normaalsetes oludes oleks saanud ja koosoleku aega muuta. Järelikult on midagi kavas ja väljaastumine ongi järgmine samm. Erakonnaliikmena edasi toimetamine ja samas mingi valimisliidu tegemine erakonna selja taga oleks väga silmakirjalik teguviis.

mis
7 aastat tagasi

maailmavaade? Radikaalsed muutused enne valimisi on ikka seotud edulootusega valimistel.

oh õudust
7 aastat tagasi

nüüd saab kooseluseadusest tulenevalt olla ka valimisliidus

Anonüümne
7 aastat tagasi
Reply to  oh õudust

( + )

Kübe
7 aastat tagasi

Lunev on järgmine?