Stockholmis sõitis veoauto rahva sekka, välisministeeriumil puuduvad andmed viga saanud eestlaste kohta

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Facbook

Täna kl 14.53 sai Stockholmi politsei teate selle kohta, et Stockholmi kesklinnas on Åhlénsi kaubamajja on sõitnud veoauto.

Rootsi politsei andmeil on surma saanud vähemalt kolm ja vigastada kaheksa inimest. Eesti välisministeeriumil ei ole andmeid rünnakus kannatada saanud eestlaste kohta.

BNSi teatel ei ole välisministeerium saanud Rootsi ametkondadelt infot selle kohta, et eestlased või Eesti elanikud oleks Stockholmi kesklinnas aset leidnud rünnakus kannatada saanud. Välisministeeriumi pressiesindaja soovitas Stockholmis viibivatel eestlastel vältida sündmuskohta ning jälgida kohalike ametivõimude korraldusi. Samuti palub välisministeerium Stockholmis viibivatel eestlastel anda lähedastele teada, et nendega on kõik korras.

Rootsi pealinna Stockholmi keskuses sõitis reedel kella kolma paiku rahva hulka veok. Intsident leidis aset Drottninggatanil Åhlensi kaubamaja juures. Rünnakuks kasutati Rootsi õlletootja Spenderupsi veokit, mis ettevõtte teatel varastati Drottninggatani lähistel ajal, mil autojuht lähedalasuva restorani juures kaupa maha laadis.

Rootsi politsei on rünnakus kahtlustatava mehe kinni võtnud, vahendas ajaleht Expressen peaminister Stefan Löfveni sõnu.

Politsei nimetas toimunut terroriaktiks ja hoiatas, et sündmuskohal on endiselt ohtlik viibida. Stockholmis on peatatud metrooliiklus ja suletud parlamendihoone.

Facebookis on avatud lehekülg, mille kaudu Stockholmis viibivad inimesed saavad oma sõpradele ja lähedastele teada anda, et nendega on kõik korras. Seda saab teha lingil: https://www.facebook.com/safetycheck/stockholm-sweden-attack-apr07-2017/

Tele2 teatas, et katab tänastest traagilistest Stockholmi sündmustest ajendatuna oma Rootsis viibivate lepingulistele klientidele vahemikus 7.04.-8.04.2017 sissetulevate ja väljuvate kõnede, SMS-ide saatmise ja mobiilse andmeside kulud. Selle sammuga soovib Tele2 abistada kõiki Rootsis viibivaid kliente, et neil oleks võimalik oma pere ja lähedastega ühenduses olla.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sapöör
6 aastat tagasi

mul tööd küll , pole neid iseakand pürotehnikuid siia juurde vaja!
piirid kinni ja eesti keel kohustuslikuks!!

Kaitseliidu+päälik
6 aastat tagasi

Muidex…surmaauto oli lōhkeainet silmini täis..aga insenerid Süüriast ei olnud teadlikud sütiku vajadusest…

juss
6 aastat tagasi

Jälle valetad! Mis sul viga on?

ega ikka ei olnud
6 aastat tagasi

küll silmini…Lugege rahvusvahelisi uudiseid,mitte Delfit,,,ja muud jura

jenkem
6 aastat tagasi

Varsti läheb see kommentaarium siin taas kinni…. see selleks, aga kes seda suppi sööb ikka lihtrahvas, poliitikud ja kõik asja armastajad tõmbavad minema kui jamaks läheb, Rootsi kunagine viikingite maa,mis nüüd on mingi moslude püha maa.

Tobujuss
6 aastat tagasi

Mis need rootslased kurdavad -harjugu uue reaalsusega , alles ju juhtoinad sealt kiitlesid kui turvaline neil on

ja ongi turvalisem
6 aastat tagasi
Reply to  Tobujuss

mitu korda turvalisem elada kui Eestis.

ehh
6 aastat tagasi

ei ole ju turvalisem, loe artiklit ka ikka!!

Kaitseliidu+päälik
6 aastat tagasi

Haapsalu neid ju jälle juurde vōtnud…

Jk
6 aastat tagasi

kurb jah, aga väga paras samas ka, täiesti rumalad rootslased. Ma lihtsalt ei saa siiani aru mis neil peas viga on, et nad oma riiki aafrikaks tuimalt järjepidevusega teevad!? Soemaks sellest kliima ju rootsimaal ei muutu.Heaoluriik ajab lõpuks pea sassi vist, peame tänulikud olema et Eesti pole viie rikkama hulgas ja sinna mitte ei saaks ka

ära sa parasta
6 aastat tagasi
Reply to  Jk

see on väga inetu sinust.Kui sina vahet ei tee aafrikast tulnud inimestel ja muust riigist tulnud inimeste vahel,siis on viimane aeg hakata ennast täiendama georaafias,kui sa muidugi ülsdse koolis oled käinud.Ei saa ju köiki inimesi ühte patta panna.Eestis on ju köige suurem protsent kurjategijaid oma rahvusest inimesi….kuidas te küll julgete seal Eestis elada???Kus iga päev söidetakse kedagi surnuks,pekstakse…Eesti riigis on rohkem mõrvareid koos ja keegi ei karda????Selle pöhjal ei saa ju köiki eestlasi dituleerida kurjategijateks.Välisriikides on smamoodi iniemsed,kes seal ongi eluaeg elanud aga raha nimel hakatakse inimesi tapma.See on samasugune ajupesu neile kui tavainimesene kuulab suu ammuli köiki nn.keti müüjaid,sarlataane,horoskoope,kirikut…..

Jk
6 aastat tagasi

rumalus. kommentaarist selgub, et meil endalgi oma kaasmaalaste seas pätte küll ja küll. Ma polegi väitnud, et ei ole. Küsimus oli, et miks neid juurde vaja tuua on???? Kui meil pätte jagub ja parandusasutused ei ole eriti tõhusad, siis ma ei näe küll ühtegi põhjust, et miks me peaksime riski protsenti suurendama? Sa salliv oled nati tobu vist, miks ei taha sa endale tunnistada, et see praegune suur sisseränne toob endaga palju õnnetust kaasa!!!??? Sama lugu mis varem oli venelaste innvasiooniga, siiani on kuritegevuse protsent just selle rahvuse juures kõrge meite maal. Ajaloost tuleb õppida, mitte niisama targutada!

Püha Isa
6 aastat tagasi

Väga kurb,aga sellest hoolimata tuleks sel aastal Haapsallu moslemeid rohkem vastu võtta. Sest kõik pole pätid ja erinevus rikastab. Miks pole Uus oma tühja Väike-Liiva maja neile lasteaiaks pakkunud? Selle üürist saaks omale jälle kopika juurde.

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  Püha Isa

Tasuks mõelda ka selle peale, et käivitada veoautode rentimine. Usun, et see elavdaks majandust ja looks töökohti.