0

Iloni imedemaal avatakse illustratsioonikursuse ülevaatenäitus

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

illustratsiooninaitus

Harrastusillustraatorite pildid jõdsid Iloni imedemaa seintele. Foto erakogu

Reedel, 7. aprillil kell 16.30 avatakse Iloni imedemaa teise korruse saalis Annely Lemberi juhendamisel toimunud illustratsioonikursuse ülevaatenäitus „Ideest teostuseni“.

Novembrist aprillini toimus Iloni imedemaal illustratsioonikursus neile, kes huvituvad raamatute illustreerimisest. Koos käidi Annely Lemberi juhendamisel laupäeviti Iloni imedemaal. Kursuse jooksul saadi teada huvitavaid fakte illustratsiooni kujunemisloost ja mitmekesiseid ideid oma raamatu illustreerimiseks. Õpiti oma ettekujutust pildis julgelt väljendama, kasutades väga erinevaid tehnilisi lahendusi. Valiti endale meelepärane stiil, et illustreerida mõnd olemasolevat või suisa omaloodud teksti. Kursuse jooksul tehtud töödest valmis ülevaatenäitus.

Iloni Imedemaa juhataja Anne Suislepa sõnul sai illustratsioonikursuse idee alguse iga-aastasest Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku konkursist. „Leidsime, et noortel puuduvad võimalused end illustratsioonikunsti valdkonnas täiendada. Vastavasisulisi koolitusi toimub väga vähe. Nii otsustasimegi eelmisel sügisel koostöös Annely Lemberiga illustratsioonikursuse avada. Tore, et seal osalesid rõõmuga nii noored kui ka täiskasvanud kunstihuvilised. See annab julgustust taoliste kursustega jätkata ka tulevikus,“ ütles Suislep.

Oma tööd on näitusele välja pannud Kristel Tereping, Miranda Klaij, Kersti Brant, Merit Tarjus, Epp Ehasalu, Pärtel Ehasalu, Marlene Schwindt, Aide Leit ja Meriliis Varbola.

Näitus jääb avatuks mai lõpuni.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz