Näituse „Loetud hetked“ külastajate lemmik Haapsalus on selgunud

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Lugejate lemmik foto

Lugejate lemmikfoto tegi Mart Kodurand.

Lugemisele pühendatud fotonäituse „Loetud hetked“ külastajad valisid Haapsalus oma lemmikuks Mart Koduranna pildi „Untitled“, mis sai kokku 39 häält.

Publiku lemmikule jäi vaid paari häälega alla Eduard Zentsiku foto „Untitled 3“. Üle 30 hääle kogusid veel ka Anu Põldsami foto „Loodus loeb“ ja Külli Solo foto „Ilm ei loe“.

Fotonäitus „Loetud hetked“ oli Haapsalu raamatukogu lugemissaali fuajees üleval veebruari keskpaigast märtsi lõpuni ja selle aja jooksul oli näituse külalistel ümmarguse punase kleebisega märkida ära oma lemmik foto. See foto, mille juurde kogunes kõige enam punaseid kleebiseid, saigi endale Haapsalu lugejate lemmiku tiitli.

Haapsalust on näitus liikunud edasi Türile, kus täna pärastlõunal toimub näituse avamine. Türile jääb näitus mai keskpaigani.

Haapsalu raamatukogu lugemissaali fuajees saab aga nüüd juba näha näitust „Bioloogiline mitmekesisus on elu“, mis jõudis Haapsallu Prantsuse Instituudi kaudu.

Fotonäitus „Loetud hetked“ kasvas välja Eesti trüki- ja paberimuuseumi raamatutoa Fahrenheit451 ja veebipõhise eraraamatukogu Bookworld samanimelisest fotokonkursist. Konkursi korraldajad kustusid inimesi püüdma raamatute ja lugemisega seotud hetki. Näitusel on esitletud fotod lugevatest inimestest mistahes olukordades, kus iganes paikades, võimalikes ja võimatutes hetkedes, aga mitte ainult – ruumi on ka avaramale tõlgendusele lugemisest.

Konkursile laekunud fotosid hindas raamatusõpradest ja fotograafiahuvilistest koosnev žürii fotograaf Rene Türgi juhtimisel.

Fahrenheit 451 on Tartus trüki- ja paberimuuseumi juures tegutsev raamatutuba, mis toetab raamaturinglust ja mitmesuguseid lugemisega seotud tegevusi. See on lugude ja lugejate kohtumispaik, kus raamatud tulevad ja lähevad, lood jäävad alles.

Bookworld on Eestis loodud maailma suurim eraraamatukogude platvorm, mis võimaldab kasutajatel tasuta hallata oma erakogu, omavahel laenutada, vahetada, soovitada ja hinnata raamatuid. Samuti on võimalik sõpradega diskuteerida loetu üle.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments