Allar Jõksi joogaküla tuleb Nõva sadama külje alla

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Allar Jõks joogaküla Foto: erakogu

Allar Jõks imetleb kaunist merevaadet tulevase joogaküla krundil. Foto: erakogu

Kullamaal üles kasvanud ja Haapsalus kohtunikuna oma karjääri alustanud endine õiguskantsler, Eesti tippadvokaadibüroo Sorainen partner ja vandeadvokaat Allar Jõks teatas sotsiaalmeedias, et leidis oma tulevase joogaküla jaoks sobiva krundi.

„Mis Nõvale kavandatavast joogakülast ja uurimiskeskusest on saanud, päritakse. Olnud ja tulevad valimised on oma võtnud ja projekt soikus. Lõpuks olen sobiva krundi leidnud. Nagu pildilt näha, jääb see valmivast Nõva kruiisisadamast pool kilomeetrit Peraküla poole,“ kirjutab Jõks, kes postitas Facebooki foto maaliliselt kaunist mererannast.

Mullu presidendivalimiste rallil osalenud Eesti mõjukaim advokaat teatas aasta tagasi, et tahab rajada Nõvale joogaküla ja mõttekeskuse ning on patenteerinud nime „jõksoloogia“. Nüüd kirjutab Jõks, et Jõksoloogia uurimiskeskuse esimesed ühtimaloogia alased grandid kuulutatakse välja juba mais.

Varem on Jõks Lääne Elule antud intervjuus märkinud, et Nõva kui mereäärse suveparadiisi võimalused on seni kasutamata jäetud. Jõksi märkusele reageeris eelmisel suvel Eesti ainus buda munk Țhitañāṇo Bhikkhu, kodanikunimega Andrus Kahn, kes otsis kohta meditatsioonikeskuse rajamiseks.

„Põhja-Läänemaa rannad on tõesti imekaunid ja inimtegevusest puutumata. Siis tulingi mõttele, et miks ei võiks sellest kandist saada Eestimaa uus vaimne keskus.“ Kahn leidis enda plaanide jaoks sobiva maatüki Noarootsis Ramsi külas. Tema nägemuses hakkaksid mõtluskeskust külastama nii Eesti ja muu Euroopa ning ka Aasia mediteerijad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
järjekordne
6 aastat tagasi

aprillinali. Nõva täna tähtsal kohal,kolledzit lubatakse ka Nõvale.

lame
6 aastat tagasi

nali

tähenärija
6 aastat tagasi

Hea, et need ajakirjanikud selle sõna (joogaküla) õigesti kirjutasid, muidu oleks Kübe juba kohad ette reserveerinud.