0

Postimees intervjueeris Haapsalu pagulaste tugiisikut

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Pagula protestimiiting (arvo tarmula) (7)

Haapsalu pagulaspered reedel Haapsalu linnavalitsuses. Arvo Tarmula foto

Tänane Postimees on intervjueerinud Haapsalu pagulaste tugiisikut.

Eve (nimi muudetud) on Haapsalu pagulasperedega töötanud ligi aasta. Läinud nädalal sai Eve teada, et Johannes Mihkelsoni Keskus lõpetab lepingu MTÜ Pagulaga ja võtab Haapsalu sõjapõgenikud oma hoole alla. Mis saab Evest, pole teada, ja see tekitab pingeid kõigis kolmes pagulasperes. Reedel käisid pered Haapsalu linnavalitsuses selgust nõudmas, aga jutule neid ei võetud.

Pagula tegevjuht Innar Mäesalu ütles Postimehele, et püüab läbi rääkida otse sotsiaalministeeriumiga, sest Pagula soovib Haapsalu pagulasperesid aidata ka edaspidi. Täna kell neli kohtuvad linnavalitsuses pagulased, Haapsalu linnaametnikud ja Johannes Mihkelsoni keskuse esindaja, et olukorda arutada.