Margus Tsahkna IRL-i päästmisest: kui põhikirja ei muudeta, ei näe ma võimalust erakonna juhtimises jätkata

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

margus tsahkna f: merilin

Margus Tsahkna. Foto: Merilin Kaustel-Lehemets

IRL-i esimees Margus Tsahkna tõi välja neli ettepanekut, mis peaksid erakonnale uue hingamise andma. Kui aga need peaksid jääma erakonnakaaslaste heakskiiduta, ei näe Tsahkna võimalust erakonna juhina jätkata, vahendab Delfi.

Tsahkna toob oluliste muudatustena välja neli punkti:
1. erakonna juhtkonna valimistel on igal hääleõiguslikul liikmel üks hääl
2. muuta erakonna põhikirja nii, et lisaks tavapärasele hääletusele kasutatakse ka ID-kaardiga autentimisel põhinevat valimissüsteemi
3. muuta erakonna eestseisuse 15-liikmeliseks
4. erakonna aseesimehed kinnitatakse erakonna esimehe ettepanekul valitud eestseisuse liikmete seast erakonna volikogu poolt.

"Olen avalikult välja öelnud, et kui need muudatused heakskiitu ei leia, siis ma ei näe võimalust erakonna juhtorganites kaasa lüüa. Ilma tegelikke muudatusi tegemata, üha enam võimu külge kapseldudes ja iseennast pettes on raske näha erakonna avatust ja kaasaegseks muutumist," rõhutas Tsahkna.

Loe Margus Tsahkna krija erakonnakaaslastele siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jeesus
7 aastat tagasi

kolmandal päeval pärast oma surma ärkate uuesti üles

Tiit Kärner
7 aastat tagasi

Ma pole küll (olnud) IRL (ja IL) liige, kuid olen alati nende poolt hääletanud. Seepärast ütlen oma arvamuse: põhikirja muutmine on pisimuutus, mis erakonda ei päästa. Ei päästa teda ka Tsahkna tagasiastumine, ehkki temast tuleks igal juhul lahti saada. Tuleks teha nii, nagu kunagi tegi Lennart Meri välisministeeriumiga: vallandas kõik töötajad ja hakkas siis ministeeriumi nullist peale üles ehitama. Erakonna tegevus tuleks peatada, liikmelisus tühistada; lähtudes Eesti riigi põhiülesandest, mis on kirjas tema põhiseaduse preambuli, koostada uus erakonna programm ning põhikiri, ning siis registreerida erakonna liikmeskond inimestest, kes programmi ja põhikirjaga nõus on. Ainult nii on mingi lootus taas ellu… Loe rohkem »