Täna anti üle päästeteenistuse aumärgid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kalev Pea, Hannes Kliss. Foto Kätlin Poopuu

Kalev Pea (vasakul) ja Hannes Kliss said päästeteenistuse medali. Foto Kätlin Poopuu

Täna andsid siseminister Andres Anvelt ja Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu üle päästeenistuse aumärgid, millega autasustatakse päästetöötajaid, samuti teisi Eesti kodanikke vapruse eest inimeste ja vara päästmisel ning silmapaistvate teenete eest päästetööde korraldamisel, tegemisel ja päästeteenistuse arendamisel.

Läänemaalt teenis päästeteenistuse medali Läänemaa päästepiirkonna operatiivkorrapidaja Hannes Kliss ja Lihula päästekomando meeskonnavanem Kalev Pea. 

„Päästja töö on raske nii vaimselt kui ka füüsiliselt ja vahel ka eluohtlik, see on teistsugune ja seda on rohkem kui kasvõi kolm aastat tagasi. Tänased päästjad käivad lisaks päästesündmustele pea sama palju ennetamas ehk kodunõustamisi tegemas,“ ütles Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.

Seda rasket tööd peab aga ka ühiskond väärtustama, mistõttu on Päästeamet esitanud riigieelarve strateegia koostajatele taotluse päästjate palga tõstmiseks vähemalt 1000 eurole. „Täna on päästjad siseturvalisuse valdkonna madalaimal palgatasemel. Väärtustamaks seda rasket tööd, on päästjatel õigustatud ootus ühiskonnale palgatõusuks,“ sõnas Tammearu.

Kokku omistati 54 aumärki: üks Suur Kuldrist, kolm Hõberisti, 35 Päästeteenistuse medalit ja 15 Elupäästja medalit. Lisaks kolm Missioonimedalit, peadirektori tänukirjad ning Siseministeeriumi tänukirjad ja hinnalised kingitused. Ühtekokku tunnustati 78 inimest.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
küllap
7 aastat tagasi

ka kiirabi töötajad kunagi medali saavad.Mõlema elukutse puhul on ikka tegu äärmiselt raske tööga. Päästjatel on eluohtlik, kuhu kõikjale nad ronivad ja suitsusukeldajad lausa elu-surma piiril. Ainuüksi meediast nähtavad kaadrid ajavad hirmu peale, aga mõelge, seal on inimesed oma töös reaalselt leekide ja tossu sees. AU neile.

113
7 aastat tagasi

pästjad teevadju oma igapäevast tööd,huvitav miks kiirabi töötajatele medaleid ei anta teevad samamoodi,rasket ja füüsilist stressi rohke tööd.ja tavakodanikele küll kes on kellegi päästmisega hakkama saanud.

tore
7 aastat tagasi

näha tuttavat kes medali sai. Palju õnne ja jõudu HANNES.