Siim Kallas: president peaks ütlema rohkem kui õiguskantsler

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

siim kallas foto arvo tarmula

Siim Kallas. Foto: Arvo Tarmula

Reformierakonna auesimees Siim Kallas hinnangul tasuks president Kersti Kaljulaiul olla julgem, sest president ei peaks mõtlema valijatele, vaid olema sõnumitooja.

"On näha, et paljude asjade ees lööb ta kartma. Äkki keegi saab pahaseks, kui presidendile residents ehitatakse? Aga president ei pea mõtlema valijatele: president on alati olnud sõnumitooja," ütles Kallas Eesti Päevalehe nädalalisale LP antud intervjuus.

"Oleksin tahtnud väga kuulda presidendi arvamust, kui Savisaare kohtuasi lekitati avalikkuse ette. /…/ Või kobarmaksuseaduste eelnõu. President oli ka sel puhul täiesti vait. Aga täpselt sama juhtus eelminegi kord – Ilves ei öelnud samuti midagi," rääkis Kallas.

Ta märkis, et õiguskantsler Ülle Madise on palju rohkem presidendi moodi kui Kaljulaid. "Ta ütleb kogu aeg midagi olulist. Aga president peaks ütlema rohkem kui õiguskantsler, kes on tegelikult tippjurist ja vaatab professionaali pilguga, et põhiseadust ei rikutaks."

Loe pikemalt LP-st.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Taat
7 aastat tagasi

Eelmiste kommentaaride autoritele: lugege LP-s kogu lugu läbi, ja hakake siis kommama. Tark inimene vaatab, MIDA öeldakse, mitte KES ütleb ! Kallase jutus on iva sees.

eelmisele
7 aastat tagasi

nagu hädas mustlase jutt Siimul

siim
7 aastat tagasi

mainis täna, et seda puugiametit pole üldese vaja, saaksime rahulikult ilma hakkama

Ise
7 aastat tagasi
Reply to  siim

…ju kohe hirmsasti kippus selle ameti peale. Nüüd ei suuda kaotusega kuidagi leppida.

Mann
7 aastat tagasi

Sellepärast Ilvesele midagi ei öeldudki,et ta tegutses pöhimöttel-
ma ei sega teid ja teie ärge segage
mind.Nii need ärmatamised,rollotamised toimusidki.

?
7 aastat tagasi

Miks S.Kallas Ilvese valitsusajal talle midagi ei öelnud?

viska varna
7 aastat tagasi
Reply to  ?

Siim vaatas Brüsselist kui kaugele ja kuhu see elu sellise valitsemise stiili juures võib minna, aga nüüd on mees arukam ja teab, et kohe tuleb tegutseda-tänaseid toimetusi ära viska homse varna.

Siimule
7 aastat tagasi

Kõik tuleb omal ajal ja õiges järjekorras,ära karda.

to 12.31
7 aastat tagasi

Kallas tahab öelda, et ärge tapke või tulistage sõnumitoojat. Aga kellelt sõnum tuuakse?

rumalus
7 aastat tagasi

on mõelda et Kallas kadestab, lihtsalt elutarkus ja kogemused on erinevad, sest on erineva põlvkonna inimesed. Täiesti arusaadav, et Kaljulaidi ei huvita uus residents, kodu tal olemas, Kadriorus vastuvõttudeks võimalused samuti, milleks priisata.

Imelik
7 aastat tagasi

… ja samas ei tihka jätta kiitmata oma käpikut.

Anonüümne
7 aastat tagasi

Äkki provotseerib kurinahk. Ja varsti ütleb proua president, et olen nõus residentsi ehitamisega, et tõestada et ei karda.