Haapsallane peab Tallinnas omapärast galeriid

Kelli Seiton

kelliseiton@gmail.com

konstanet_erakogu

Vestlusõhtu kunstnikuga Konstanetis. Foto: Konstaneti Facebooki lehekülg

Mainekas kaasaegset kunsti propageeriv veebileht loetles Haapsalu neiu galerii viie omapäraseima sekka.

Veebikülg Artspace kirjutab, et traditsioonilised galeriid on hääbumises ja muutumises ning sellest, kuidas peaks edasi liikuma, on ekspertidel eriarvamused. Veebikülg toob maailmast viis näidet, kus galeriid ei ole jäänud uusi ideid ootama, vaid tegutsevadki juba ebatraditsioonilistel platvormidel ja seda väga edukalt.

Itaalia, USA ning veebis toimetavate galeriide kõrval toob lehekülg ühe eeskujuna Eestis tegutseva galerii Konstanet. Selle asutaja on Haapsalust pärit Epp Õlekõrs.

Tallinnas asuv Konstanet on galerii, mis tegutseb ühteaegu nii füüsilises ruumis kui ka veebikeskkonnas. Artspace toob välja füüsilise galerii omapärana selle suuruse: kunstnikul on teose eksponeerimiseks ruum, mille kõrgus on meeter ja põrandapinda kuus ruutmeetrit. „Kõik teosed, mida seal näidatakse, on kas miniatuursed versioonid kunstniku tööst või näivad tubatäitvad monoliidid,” kirjutab Artspace. Ruumi väiksus sunnib kunstnikku oma lähenemist teise pilguga ülevaatama.

Konstanet uurib eksponeerimisvõimalusi online– ja offline-formaadi kokkupuutepunktides ja galeriiruumi tervik moodustubki ideaalis just nende kombineerimisel, on Õlekõrs öelnud Sirbile. Kunstnikku julgustataksegi kasutama online-keskkonna võimalusi võrdselt füüsilise maailma pakutavaga.

Praegu tutvustab Konstanet Laivi Suurvälja näitust „Too much too little”. Galeriis toimetavad Epp Õlekõrs ja Keiu Krikmann.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments