Haapsalu noormees tuli luuleprõmmi Eesti meistriks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Karl-Christoph-Rebane-853x569 (1)

Mullu debüütluulekogu välja andnud Karl-Christoph Rebane on nüüd Eesti meister luuleprõmmis. Foto erakogu

Reedel Tartus peetud koolinoorte luuleprõmmi Eesti meistrivõistlustel sai gümnasistide seas esikoha Läänemaa ühisgümnaasiumi abiturient Karl-Christoph Rebane.

Läänemaad esindasid maakondliku eelvooru võitjad Kai Urb Kõmsi lasteaed-algkoolist, Reena Roos Oru koolist ja Karl-Christoph Rebane Läänemaa ühisgümnaasiumist.

Luuleprõmm ehk luuletajate omaloominguvõistlus peeti haridusmessi Intellektika osana ja messimelu keskel. Kuna paljud etlejad kasutasid mikrofoni esimest korda, tuli ületada nii messimelu kui ka mikrofonihirm.

Esinejaid hindas ka publik. Näiteks moodustasid Reena Roosi klassikaaslased Oru kooli 9. klassist ühe paljudest publikužüriidest.

Lisaks sõnaosavusele ja mõttetihedusele oli noortel ja isegi väga noortel (noorimas grupis võistlesid 6-11-aastased) sel konkursil tarvis käivitada kogu oma julgus ja kohanemisvõime.

Kirjanike liidu esindaja Jaan Malini sõnutsi osutusidki võitjateks need, kes oma sõnumit jõulise ja isikupärase kehakeele ning häälematerjali abil võimendasid, seda veel suuremana suutsid esitada ehk prõmmida.

Kuna aga tegu oli peaaegu 30 väga heal tasemel luuletava noore autoriga üle Eesti, siis esitati kahe tunni jooksul palju ka emotsionaalselt vaoshoitumat, mõtisklevamat loomingut, mida Jaan Malin rohkem lugemisluuleks nimetas ja samuti väga väärtustas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments