0

Tsahkna: Terras jätkab kaitseväe juhatajana oma ametiaja lõpuni

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Hispaanlaste saabumine Ämarisse 120 Riho Terras
Riho Terras Ämari lennubaasis jaanuaris 2015. Foto: Urmas Lauri

Kaitseminister Margus Tsahkna sõnul saab kaitsevägi uue juhataja kindral Riho Terrase ametiaja lõppedes ehk tuleva aasta lõpus.

“Kindral Terras on viinud Eesti kaitseväe arengut jõuliselt edasi ja tõestanud end erakordselt silmapaistva rahvusvahelise sõjalise koostöö korraldajana,” ütles Tsahkna BNS-ile. “Tänu kindral Terrase jõupingutustele arvestavad meie liitlased iga päev Eesti julgeolekuhuvidega. Eesti iseseisev kaitsevõime ja sõjaline kollektiivne julgeolek on tänu kindral Terrase järjekindlale tööle järjepidevalt kasvanud.”

“Tänase kaitseväe juhataja ametiaeg kestab 2018. aasta lõpuni ja vastavalt plaanile saab kaitsevägi siis ka järgmise juhataja,” kinnitas Tsahkna.

President Kersti Kaljulaid andis kaitseminister Margus Tsahkna ettepanekul kaitseväe juhatajale kindralleitnant Riho Terrasele kindrali sõjaväelise auastme.

Kindral on kaitseväe kõrgeim sõjaväeline auaste.

Taasiseseisvunud Eestis on kindrali auastme varem saanud Aleksander Einseln ja Ants Laaneots. Einseln sai kindrali sõjaväelise auastme 1995. aasta detsembris, samal kuul vabastas riigikogu Einselni kaitseväe juhataja ametikohalt. Laaneots sai kindrali sõjaväelise auastme 2011. aasta juunis. Sama aasta detsembris lahkus ta kaitseväe juhataja ametikohalt, kuna tema ametiaeg sai läbi.

2015. aasta detsembris otsustas valitsus pikendada Terrase ametiaega kaitseväe juhataja ametikohal kahe aasta võrra 2018. aasta 4. detsembrini. Terrase jätkamist kaitseväe juhataja ametikohal toetas ka riigikogu riigikaitsekomisjon.

Kaitseväe juhataja ametiaja pikkus on viis aastat, kuid valitsusel on õigus pikendada seda kahe aasta võrra.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz