Läänemaale võib tulla elektri püsitasu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

energialeht_imatra elekter parandab aasta-aastalt kvaliteeti, fotol Märt Jemmer, foto erakogu

Märt Jemmer. ERAKOGU

Eletrilevi tahab kehtestada püsitasu majapidamistele, kus on tarbimine olematu või väga väike. Läänemaa elektrivõrgu firma Imatra Elekter võib teha sama.

„Püsitasu kehtestamise asjus ei ole me veel oma lõplikku seisukohta kujundanud, kuid pigem oleks püsitasude kehtestamine mõistlik, sest see võimaldab õiglasemalt jagada tarbijate vahel kulusid, mis on vajalikud elektrivõrgu hooldamiseks ja renoveerimiseks,” nentis Imatra Elektri juhatuse esimees Märt Jemmer.

Elektrilevi tahab kehtestada 2–5eurose püsitasu majapidamistele, kus on aastane tarbimine väiksem kui 250 kWh.

Elektrilevi nõustus konkurentsiameti nõudmisega ning esitas taotluse võrguteenuse keskmise hinna langetamiseks 6,7 protsenti 1. juulist. Kuna võrgutasude osakaal moodustab lõpphinnast 50–55 protsenti, peaks keskmisele kodutarbijale elektri lõpphind langema 3,6 protsenti.

Elektrilevi võrgutasude langetamine vähendab ka Läänemaal toimetava Imatra Elektri võrgutasusid. Kui konkurentsiamet on Elektrilevi hinna kinnitanud, juhtub sama Läänemaal toimetava Imatraga. 

„Praegu on veel vara öelda, millal ja kui palju muutuvad meie võrgutasud,” ütles Jemmer. „Ootame ära Elektrilevi võrgutasude kooskõlastamise, mille järel saame teada oma uue sisseostuhinna.”

Seejärel saab Imatra Elekter AS esitada konkurentsiametile oma taotluse uute võrgutasude kooskõlastamiseks. Kooskõlastuse menetluse aeg on 3–6 kuud. „Üldjuhul on see olnud kolm kuud,” nentis Jemmer. „Kui meie uued võrgutasud on konkurentsiametiga kooskõlastatud, oleme seejärel kohustatud tarbijaid informeerima 90 päeva enne hinnamuudatust.”

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
ko
7 aastat tagasi

Elan liini lõpus, minu ees on 3 talu -suvilad- kui kehtestatakse 5 eurine püsi tasu ja minult võetakse maha 15 euri. oleks nõus.AGA SEDA NEED TÕPRAD EI TEE. see nende kasum.