Elektrilevi ostab Läänemaal tegutseva Imatra Elektri

Lääne Elu

info@le.ee

Eesti suurim jaotusvõrguettevõtte Elektrilevi omandab Imatra Elektri, mis pakub 25 000 kliendile energiateenuseid Lääne-Eestis ja Viimsis. Nii võrgu- kui ka elektriklientide ostutehingu jõustumiseks peab oma heakskiidu andma konkurentsiamet.

Poolte kokkuleppel avaldatakse tehingu hind pärast tehingu heakskiitmist konkurentsiameti poolt.

Enne koondumisloa väljastamist ja tehingu lõpuleviimist jätkub Imatra Elektri klientide jaoks kõik vanaviisi. Kui tulevikus peaks kaasnema muudatused elektrilepingutes või võrguteenusega seotud toimingutes, teavitab Elektrilevi sellest kliente aegsasti ette.

„Tehinguks tuli initsiatiiv Soome energiakontsernilt Imatran Seudun Sähkö, kes soovis Eesti ärist väljuda ja jätta see professionaalsetesse kätesse. Kuna see läks kokku meie sooviga jaotusvõrguäri laiendada, jõudsimegi kokkuleppele,“ kommenteeris Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Imatra Eesti omanikfirma Imatran Seudun Sähkö juhatuse esimehe Ari Saukkoneni sõnul on ta rahul, et Elektrileviga jõuti kokkuleppele: “Elektrilevi on kõrgelt hinnatud ja kliendikeskne ettevõtte. Usume, et meie kliendid on edaspidi heades kätes.”

Ettevõtete ühendamisega astub Elektrilevi sammu edasi, et pakkuda Eestis veelgi parema hinna ja kvaliteedi suhtega võrguteenust. „Tänu võrkude kooshaldamisest, hangetest tekkivale sünergiale ja ressursside efektiivsele kasutamisele saame pikas plaanis pakkuda kõigi klientide jaoks hinnavõitu ja samal ajal parandada ka töökindlust,“ märkis Härm.

Elektrilevi on suurim võrguettevõte Eestis, hallates ligikaudu 60 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama. Kliente on võrguettevõttel enam kui 508  000. Eesti suuruselt kolmandal jaotusvõrguettevõttel Imatra Elektril on üle 25  000 kliendi. Ettevõte haldab ligi 3100 kilomeetrit elektriliine ja 1300 alajaama.

Elekter Läänemaal

  • 1998 – Soome energiafirma Fortum erastas Läänemaa Elektrivõrgu 70 mln krooniga. Poole ostusummast tasus Fortum EVP-kroonides.
  • 2012 – omanikku vahetanud elektri jaotus- ja müügiettevõte Fortum Elekter AS jätkas oma tegevust Eestis Imatra Elekter AS-i nime all.
  • 2021 – Elektrilevi ostis Imatra Elektri.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mmhm
3 aastat tagasi

Hämmastav millise järjekindlusega korratakse valeväidet, justkui Imatra võrguteenuste hinnad on Elektrilevist kallimad! Tegelikult on ju täiesti vastupidi!!! Mõlema ettevõtte kodulehel on hinnakirjad olemas ja neid võrreldes on tõde näha. Ka muud hinnad (liitumine, teenused) on Elektrilevis kallimad.
Ma tahaks teada, milliste andmete alusel on see vale järeldus tehtud!? Kui see pole teadlik ja küüniline valetamine, siis on see pinnapealsus ja asjatundmatus. Igal juhul ei jäta head muljet.

Sass
3 aastat tagasi

Pole midagi nii hea see senine ettevõte. Liinihooldusi korraldas üle jala ja õigust jäi üle ka. Lubadused venivad juba 6a taha.

hehh
3 aastat tagasi
Reply to  Sass

Liinihooldus oleneb paraku sellest firmast, kellelt nad töö tellivad. Aegade jooksul olen näinud nii mõtte ja südamega tegijaid, kes võtavad ainult nii palju kui vaja ja peavad ka maaomanikuga nõu, samas ka täielikke jobusid, kelle korraldatud sigadus veel 10a hiljem meele mõruks teeb.

Harald
3 aastat tagasi

Ainult sajandi tormiga on vool Läänemaal kadunud olnud…Liinitrassid hooldatud…
Nüid hakkame nalja nägema… Nii, et nutma ajab… 🤪
Mäletan juhust aastast 2004 kui suurt relakat Moostes käivitada polnud võimalik, sest pinge nii madal… 🤪
Fortumi, nüüdse Imatra ees müts maha.. 😍

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

Aga võibolla ajab naerma. Eriti teie kommentaar.

Tohoh
3 aastat tagasi
Reply to  Hellat

Paha tuju või?

Plood
2 aastat tagasi
Reply to  Harald

Öige jutt-Imatra pidas liinid korras. Enam pole vöistlejat,nii töstab Elektilevi vaid hinda. Elu näitab!!

nüüd
3 aastat tagasi

ilmub varsti lehes lipuke põhjendusega, et levi pole haapsalu kandis paarkümmend aastat hinda tõstnud ja nüüd lisandub el. hinnale ka imatra järeleigatsemise tasu

mustronk
3 aastat tagasi

Tulevik on tume

Tom naabermajast.
3 aastat tagasi

Ka taandareng on areng.

Mumuu
3 aastat tagasi

Ainuke hea asi selle viletsa uudise juures on see, et Imatra jõudis võrgu enamuses korda teha (paljasjuhtmed kaablitega asendada, sama mädade postidega jne), ehk on sellest n.ö vanast rasvast veel mingi aeg Elektrilevil abi ja ei pea hakkama iga tuulega pimedas istuma, nagu vanasti oli. Sai ikka mujalt Eestist tuttavatele kiidetud, et enam ei teagi, mis asi on elektrikatkestus. Ju siis tuleb hakata küünlaid varuma. Elektrilevi bürokraatiast ei hakka rääkimagi.

Vambola
3 aastat tagasi

Jama uudis. Imatra oli ikka tasemel, kahjuks nüüd teenuse kättesaadavus/kvaliteet kindlasti langeb

En.
3 aastat tagasi

“Imatra Eesti omanikfirma Imatran Seudun Sähkö juhatuse esimehe Ari Saukkoneni sõnul /…/ “Elektrilevi on kõrgelt hinnatud ja kliendikeskne ettevõtte. Usume, et meie kliendid on edaspidi heades kätes.” Apua! Kes on desinformeerinud juhatuse esimeest! Imatra Läänemaal on/oli üks vähestest kapitalismi ilmingutest tänases Eestis, mis vastandus selgelt pärismaalastest omanike Nõukogulikule mentaliteedile. Iga tugevama tuulega kuulsime ju pikaajalistest massilistest elektrikatkestustest idapoolses Eestis, justkui oleks läänerannik riigi kõige tuulevaiksem piirkond.

Vahi nalja
3 aastat tagasi

Huvitav, ullikesed arvavad, et omaniku muutusel muutub ka füüsiline maailm. Võimas kui arvatakse, et põhivõrk Elering ja jaotusvõrk Elektrilevi muudavad tänasest füüsilisi võrguühendusi ja konfiguratsiooni ning Imatra on ju olnud alati iseseisev saarestunud elektrivõrk:) Kui loll saab loll olla?