Viimast Vähegi viitsijate päeva saab jälgida ka veebis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vähegi viitsijad 62 2016. Tarmula

Esinejad eelmisel Vähegi viitsijate päeval. Foto Arvo Tarmula

Täna õhtul saavad maakonna taidlejad kahekümne neljandat ja ühtlasi viimast korda kokku, et ühiselt pidada vähegi viitsijate päeva pidu ja tänada neid, kes lõppenud aastal kultuuritöös silma paistnud.

Kultuuritegijate tänamisele ja Läänemaa taidlejate esinemistele saab kaasa elada ka interneti vahendusel aadressil http://otse.minurada.ee/

Vähegi viitsijate päev kannab sel aastal pealkirja „Mina, sina, meie, teie, nemad – kõik üheskoos viimast korda”. Läänemaa rahvakultuurijuhi Marju Viitmaa sõnul jääb see ka viimaseks korraks, kui sel moel kokku saadakse. „Iga asi saab üks kord otsa ja lõpetada tuleb siis, kui täishoog on sees ja saal rahvast täis,” põhjendas Viitmaa, miks taidlejate pidu sel moel viimaseks jääb.

Tänavugi toob vähegi viitsijate päev Haapsalu kultuurikeskusse kokku ligi pool tuhat inimest üle maakonna – kollektiive 40 kanti ja oma kavaga astub neist üles 30.

Viitmaa tunnistas, et ei oska veel öelda, millisel kujul üritus vähegi viitsijate päeva asemele tuleb, aga midagi kindlasti tuleb. „Pidu tahetakse, aga tuleb leida uusi lahendusi, et põhjust tulla oleks ka sellel, kes teeb väikest sõna- või lauluringi,” ütles ta.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rain
7 aastat tagasi

Kell 19:00 hakkab pidu pihta.

täna
7 aastat tagasi

Saab jälgida, aga mis kellaajal?

Huviline!
7 aastat tagasi

Kas see on avalik üritus? Et võib tulla kultuurimajja vaatama?