Maleliit valis aasta tegijaks perekond Ladva

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

perekond ladva

Perekond Ladva. Foto Arvo Tarmula

Eesti maleliit kuulutas pühapäeva õhtul toimunud pidulikul maleaasta lõpetamisel välja 2016. aasta parimad Eesti males, „Maleaasta tegijaks 2016“ sai panuse eest Eesti malesse Läänemaa perekond Ladva.

"Perekond Ladva pälvis tiitli oma malele pühendumuse eest," teatas maleliidu esimees Hendrik Olde. Lisaks noore suurmeistri Ottomar Ladva suurepärastele saavutustele väärib perekond tunnustust ka Ottomari isa Ailar Ladva pikaaegse panuse eest Eesti malesse – Ailar Ladva on olnud Eesti delegatsiooni juht maleolümpial ja mitmetel noorte tiitlivõistlustel, samuti sõidutanud Eesti noori Euroopas toimuvatele tiitlivõistlustele.

Suurepäraste tulemuste eest pälvisid tunnustuse kümme Eesti maletajat: Grete Olde, Kirill Chukavin, Ottomar Ladva, Kaido Külaots ning Eesti naiskond males, koosseisus Mai Narva, Monika Tsõganova, Margareth Olde, Triin Narva, Regina Narva ja naiskonna kapten Kaarel Nestor.

Maleliidu juhatuse esimehe Hendrik Olde sõnul iseloomustavad Paul Kerese 100. sünniaastapäevale pühendatud maleaastat mitmed olulised võidud ja Eesti maletajate kõrged tulemused, mille üle võib uhke olla.

„Paul Keresele pühendatud aasta oli Eesti maletajate jaoks tõeliselt edukas – mitmed meie maletajad näitasid maailmaklassi maleolümpial, FIDE Balti tsooniturniiril, Euroopa noorte meistrivõistlustel. Seetõttu otsustasime tunnustada kokku 11 inimest, kes tõid koju suuri võite või on oma panusega aidanud Eesti male kaugele,“ rääkis Olde.# 2016. aasta parimad Eesti males ja nende olulisemad saavutused sel aastal:

Grete Olde – Euroopa kuni 14-aastaste meistrivõistlustel maleülesannete lahendamises 3. koht; Euroopa kuni 14-aastaste võistkondlikel meistrivõistlustel 2. koht; Euroopa kuni 14-aastaste meistrivõistlustel kiirmales 5. koht; Euroopa kuni 14-aastaste meistrivõistlustel välkmales 6. koht; Euroopa kuni 14-aastaste meistrivõistlustel klassikalises males 11. koht; Eesti meistrivõistlustelt kokku üheksa medalit.

Kirill Chukavin – Euroopa kuni 14-aastaste võistkondlikel meistrivõistlustel 2. koht; Euroopa kuni 14-aastaste meistrivõistlustel välkmales 4. koht; Euroopa kuni 14-aastaste meistrivõistlustel kiirmales 6. koht; Eesti meistrivõistlustelt kokku seitse medalit.

Ottomar Ladva – 1. koht Eesti meistrivõistlustel klassikalises males; 1. koht Eesti meistrivõistlustel kiirmales; 3. koht FIDE Balti tsooniturniiril; täitis kaks suurmeistri normi ja sai läbi aegade noorimaks malesuurmeistriks Eestis.

Kaido Külaots – 1. koht FIDE Balti tsooniturniiril ning tulemuslik töö Ottomar Ladva ja Mai Narva juhendamisel.

Eesti naiskond – Mai Narva, Monika Tsõganova, Margareth Olde, Triin Narva, Regina Narva, Kaarel Nestor (Eesti naiskonna kapten) – 26. koht maleolümpial.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
mai
6 aastat tagasi

Perekond Ladva on ka selle tiitli vääriline ja üldse üks erakordselt asjalik pere! Edu ja õnne neile!