Lääne Elu paberleht laupäeval, 14. jaanuaril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

lel1401001

Haapsalu saab moodsa linnuse

Veidi enam kui kahe aasta pärast on Haapsalu piiskopilinnuse väikeses linnuses mitmel tasandil liikumisteed, köetavad ruumid ja muuseum, kus saab ise katsetada, kuidas keskaja tehnilised lahendused töötavad. Kolmapäeval tutvustas SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumid avalikkusele piiskopilinnuse väikeses linnuses plaanitavaid töid ja nägemust rajatavast muuseum-tegevuskeskusest.

Salapärane kunstnik Lex Zooz

Poolteist aastat tagasi Haapsallu kolinud noor eesti–vene kunstnik Lex Zooz maalis suvi otsa tehasevaremeis, sest linna teda ei lubatud. Venemaa kunstimetropolis seinu maalingutega katnud kunstnikule öeldi, et too peaks oma oskusi täiustama, ja ehk siis, kui see on tehtud, tagasi tulema.

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
seda et
7 aastat tagasi

nüüd siis Koppa avastas, et võiks koha ikkagi ära täita. Algul mängus lihtsalt rahvainimest.

delfi.ee
7 aastat tagasi

KÄSU taavet saab jälle tööd
Üllatus???

juuu
7 aastat tagasi

Pole kuulnudki!Mis põhjusel veel enne liitumist ja valimisi?

Riho
7 aastat tagasi
Reply to  juuu

Küsimus ei ole ju selles,kas ehitusnõunik saab oma tööd teha ehitusnõuniku ametikohal. Küsimus on selles,et abivallavanema ametikoht toob kaasa suurema palgaaste ja hüvitised aasta lõpus. Kõik need mängitakse omadele kätte,ei erine selles osas Ridala vallavalitsus teistest.

küsijale
7 aastat tagasi

Räägi palun asjast, milles küsimus? Heietad, heietad, on sellel ka mingi tuum?

küsimus
7 aastat tagasi

Millal Ridala endale abivallavanema sai, st millal Ladvast abivallavanem sai?
Koppa ju ometi ütles,et tühjaks jäänud abivallavanema koht jääbki täitmata. Helen Koppa sõnul läheks see liitumisel nagunii koondamisele. Suure osa abivallavanema tööd lubas Koppa võtta enda kanda, sest erinevalt Toomas Schmidtist, kellel oli väljaspool maja väga palju ametikohast tulenevaid kohstusi, neid Koppal (esialgu) ei ole. Nii saabki Koppa rohkem pühenduda vallavanema tööle kohapeal. „Mõned ülesanded saame ka mõnele teisele ametnikule delegeerida,” ütles Koppa.