LOETUIMAD LOOD 2016. Haapsalu ööklubi Africa sai uue omaniku

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Avaldame 2016. aastal Lääne Elu veebis enim loetud uudis- ja arvamuslood.

 

28. jaanuar 2016

Africa, Rainis Lõuke Foto: Arvo Tarmula

Augusti lõpus remonti läinud Africa ööklubi avas uksed uuesti oktoobris. Omanik Rainis Lõuke demonstreerib uut sisustust. Foto: Arvo Tarmula

 

Haapsalu kaubamaja kõrval ja all tegutsevad pubi ja ööklubi Africa said uue omaniku.

Klubi eelmine omanik Marek Kukk ütles, et algatus klubi ja pubi müüa tuli temalt endalt. Ta on ametis Pärnu kuursaali juhtumise ja arendamisega ega jõua kaht eraldiseisvat asutust majandada. „Kuursaal võtab tohutult energiat ja Africa oleks lihtsalt lohisema jäänud,” lausus Kukk. Ta lisas, et nende kaheksa aasta vältel, mil ta oli Haapsalu populaarseima lõbustusasutuse omanik, sai ta oma ideed ellu viia. Kukk tõi näite, et aastate eest said nii klubi- kui ka pubiosa korraliku uuenduskuuri.

Kukk kinnitas, et uue peremehega on läbirääkimised peetud ja õige pea peakid ka viimased dokumendid korda saama. Müügisummat Kukk avalikustada ei soovi. „Leppisime uue omanikuga kokku, et hinnast me avalikkusele ei räägi,” ütles Kukk. Ta lisas, et müügihind sündis pärast läbirääkimisi ja sobis mõlemale poolele.

Africa ööklubi uus omanik Rainis Lõuke peab Tapal ööklubi Moonclub ja Harjumaal Alavere pubi. Ta sõnas, et lähiajal on Haapsalus oodata mõningaid muudatusi. Lõuke lubas, et kindlasti saab klubi uue värvilahenduse ja pehme mööbli. Samuti soovib omanik parandada valgusefekte ja võtta tõsisemalt kasutusele VIP-ruumi.

Kuidas kavatseb omanik klubi taas peolisi täis meelitada, ei ole ta nõus avaldama. „On visioon, kuid praegu on veel vara sellest rääkida,” sõnas Lõuke.

Ehkki kõik ostu-müügilepingut puudutavad asjad ei ole veel korda aetud, asus Lõuke klubis toimetama juba esmaspäeval. „Veebruari ja märtsi ürituste programm on juba minu koostatud,” sõnas Lõuke.

Läbirääkimised endise ja uue omaniku vahel algasid jaanuari alguses. „Sain vihje, et Africa klubi läheb müüki. Haarasin võimalusest ja ostsin ära,” ütles Lõuke.

Uue omaniku sai ka Africa pubi, mis kuulub aasta algusest läänlastele Jarmo Nõupuule ja Marleen Maidele. Nõupuu ütles, et „kõigepealt elame sisse ja siis vaatame, mis edasi teeme”. Plaanide kohta ütles ta, et sellest on veel vara rääkida.

Nii Nõupuu kui ka Lõuke kinnitasid, et nime nad muuta ei kavatse. „See on legendaarne nimi ja kindlasti ma seda muutma ei asu,” lausus Nõupuu. Lõuke lisas, et temal oli lepingus isegi klausel, mis välistab nime muutmise.

Kukk ostis 1994. aasta suvel loodud Africa pubi ja ööklubi 2007. aasta detsembris meelelahutusärimehelt Lauri Laubrelt.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
7 aastat tagasi

Rääkige ikka ka mis rahadega te selle pubi ostsite.

To+kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Mis vahet siin on, mis rahadega ostetud
Peaasi et toimib

keegi
7 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

mis on see sinu asi mis rahadega osteti
KADEDUS

ärni
7 aastat tagasi

ventilatsioon on ikka täpselt sama puudulik

Doggy
7 aastat tagasi

Uus diivan jne. Kena. Aga lubati ju uusi naisi ka tuua. Kus need jäid?