Evelin Ilves esitleb homme Haapsalus oma uut lasteraamatut

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Linnu lood_kaanepilt

Neljapäeval, 15. detsembril kell 17.30 esitleb Evelin Ilves Haapsalu Kaubamaja Apollo raamatukaupluses oma vastilmunud raamatut “Linnu lood”, loeb ette muinasjutte ja jagab autogramme.

Evelin Ilvese lasteraamat ”Linnu lood" põhineb Evelin ja Toomas Hendrik Ilvese tütre Kadri Keiu suureks kasvamise sündmustel.

Ilvese sõnul küpsesid jutud tema peas kolm-neli aastat. “Kirjutama hakates tekst lausa jooksis ise ning mul oli natuke tunne, nagu oleksin vaid vahendaja. Raamat on mõeldud kõigile, kes usuvad natukenegi muinasjutte ja päkapikke,” rääkis ta.

“Kuna raamatu tegevus toimub peamiselt metsas, kirjutasin lood õige tunde saamiseks valmis ühe Rocca al Mare vabaõhumuuseumi tarekese terrassil istudes,” ütles Evelin Ilves ja lisas, et veel trükisoojas teoses on mõnigi üllatus ning seda pole saanud veel lugeda isegi Kadri Keiu isa, Toomas Hendrik.

Evelin Ilvese esimene lasteraamat koosneb päriselul põhinevatest muinaslugudest, mis toimusid Evelin ja Toomas Hendrik Ilvese tütre Kadri Keiu suureks kasvamise sündmustel. Raamat jutustab, missugused mängud ja kaaslased on tüdrukul, kelle koju teisi lapsi just tihti ei satu, sest tee lõpeb tema kodu juures otsa. Või millise pöörde võtab metsaelu siis, kui isa ootamatult presidendiks valitakse.

Neljapäeval toimuval Haapsalu esitlusel räägib Evelin Ilves raamatu saamisloost, loeb muinasjutte ning jagab huvilistele autogramme. Kohapeal saab näha ka raamatu peategelast Linnut, kellele puhusid elu sisse Eesti vabaõhumuuseumi käsitöömeistrid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kübe und CO
7 aastat tagasi

oleme ka kohal…

kohtume
7 aastat tagasi

kõik heasoovlikud täna Apollos, sest tore, kui lugemiseas lapsed saavad endale soetada südamliku sisuga elutõese raamatu. Mina kavatsen kohale tulla juba ainuüksi selleks, et veenduda–on rohkem häid ja rõõmsaid inimesi kui tigedaid kalu.

tigedalekalale
7 aastat tagasi

vaata ette, mida ja kuidas väljendad, sest see, mida* külvad*, seda endale ka edaspidi *lõikad*.Küll on hull lugu kui kogu su edaspidine elukäik kulgebki korjates ja külvates kurjust, halvustamist, solvanguid. Siis ühel päeval märkad,et oledki ise selle kõik endale saanud-usu, sa ei tahaks seda.

Tige+kala
7 aastat tagasi

Kunas lõpeb ükskord selle mõttetu naise promomine ? Hüppab nagu jänes ühelt asjalt teisele , hakkama pole saanud siiani ühegi asjaga . Ainuke milles oli osav oli maksumaksja raha põletamine

uim
7 aastat tagasi
Reply to  Tige+kala

tema teod võivad mitte vilja kanda, aga” mõttetu naine” ta kohe kindlasti pole. Ühe tuima kala on ta igastahes vihaseks ja tigedaks ajanud.

Jaak
7 aastat tagasi

Evelin.Edu köiges,mis Sul möttes,
edu köigis ettevötteis!
Kindlasti lähen kohale,sest Evelin
on südamlik ja soe inimene.

miks
7 aastat tagasi

on küll mõnedel inimestel niivõrd kiuslik suhtumine Evelinisse. Pean sellest naisest lugu , olen tunnetanud tema sooja ja heatahtlikku olekut jälgides meediakanalitest kuidas suhtleb lastega, eakatega, ei halvusta kedagi, on emalik ja perenaiselik. Mitte igaüks ei kirjuta raamatut , selleks peab ikka annet olema.Töökas ja lahtiste kätega proua, millise kodu kujundas ja sisustas hr.Ilvese tallu. Ja arvata, et presidendi kõrval kõik need aastad olid käkitegu , siis mina nii ei arva, pidev avalikkuse surve ja tähelepanu-see on väsitav. Me kõik vajame privaatsust ja rahu. Tubli ja agar naine, edu kõiges, mis ette võtad.

eht
7 aastat tagasi
Reply to  miks

pioneerijuht

Hardi
7 aastat tagasi

On see tõesti julgus? Haletsemine?See tundub küll rohkem eneseimetlusena.

rõõmuga
7 aastat tagasi
Reply to  Hardi

Las ta imetleb ennast kui tahab, mis sul sellest. Sina mine homme kauges kaares Apollost mööda, silt kirjaga “mina eneseimetlejate uhkust ei toida” rinnal. Ma mõtlen, et äkki saab koos temaga piltigi teha, pärast panen raamitult seinale. Elu on nii vesine ja hall, et veidi särtsu oleks vaja. Igaüks on oma õnne sepp.

rõõmuga
7 aastat tagasi

Julge naine, vähemalt ei haletse ennast. Võib-olla lähen isegi kohale, et naeratust ning autogrammi saada. Kellele andmisrõõm, kellele saamisrõõm.Eks ta ole nahutada küll saanud, jõuluajal võiks ikka tulistamise lõpetada.

valli
7 aastat tagasi

Viisk, põis, õlekõrs

sass1.
7 aastat tagasi

Mitu inimest kohale tuleb? 5? 10?
Sorry: 50 või 100.