Lihula endine haridusnõunik kogub Läänemaa säilimise toetuseks allkirju

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Petitsioon

Lihula elanik Kersti Ajaots võttis kätte ja tegi petitsiooni, et küsida läänlaste arvamust Lihula ja Hanila valla maakondliku kuuluvuse kohta.

Veebikeskkonnas petitsioon.ee saab iga läänlane anda allkirja, kas ta toetab Lihula ja Hanila valla jäämist Läänemaa koosseisu või mitte. Esmaspäeva pärastlõunaks oli hääle andnud ligi 30 inimest, kellest üle 80 protsenti toetas Lõuna-Läänemaa jäämist Läänemaa koosseisu.

„Siis on selge, mida inimesed arvavad,” põhjendas Ajaots küsitluse tegemist. Ta lisas, et hiljutine ühinemisteemaline rahvaküsitlus oli formaalne, sest kõik oli enne juba ära otsustatud — nelja ühineva valla maakondliku kuuluvuse üle inimesed tegelikult sõna sekka öelda ei saanud.

„Kõige tähtsam on Eesti riigis kodanik ja tema võib oma arvamust avalda,” ütles varem Lihula kultuuri- ja haridusnõunikuna töötanud Kersti Ajaots. Ta lisas, et küsitluse tegemiseks andis tõuke see, et mitu Lihula kandi inimest on öelnud, et  peaks hakkama allkirju korjama. „Kui enamus arvab, et on õige, et osa Läänemaast on nüüd Pärnumaa ja meist saavad pärnakad, siis olgu nii,” lisas ta.  

Ajaots ütles, et ta ise on vähemalt seitsmendat põlve läänlane. „Mul ei ole Pärnu vastu midagi — käin seal poes, ujumas ja kontserdil, aga minu süda ütleb, et ma olen läänlane, mitte pärnakas,” rääkis Ajaots.

Lihula ja Hanila valla maakondliku kuuluvuse üle saab arvamust avaldada jaanuari lõpuni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aadi
7 aastat tagasi

Põhimõtteliselt on see petitsioon jama. Iga inimene saamas hääle anda nii palju kui ta soovimas. Peida aga nimi ja iga uuel korral pane uus postkast ja jälle hääl kirjas…Tegin seda ise täna neljal korral.

ninatark
7 aastat tagasi
Reply to  Aadi

Nalja kui palju! Aga pensionieas proua peab ju pildil olema, facebookist üksi ei aita, nüüd mõtles petitsiooni välja. Kooks parem sukka kodus, oleks rohkem kasu…

Arno
7 aastat tagasi

Ah jätke Kersti rahule ,sai oma rohud kätte ja praegu on täitsa normaalne .

Vau
7 aastat tagasi
Reply to  Arno

Lihtsalt jätaks küll rahule…aga kui see oli nii siis ma täitsa mõistan selle jama tagamaid

Vau
7 aastat tagasi

Kas mitte polnud see Kersti Ajaots kes kunagi toetas Lihula ja Kullamaa gümnaasiumi ühinemist Kullamaa kasuks…palun parandage kui see ei olnud tema
Ja kui see oli nii siis see petitsioon on nalja number

Juhan
7 aastat tagasi

Kulla Lihula elanik Kersti Ajaots, ma arvasin, et teie olete ikka haritud inimene, kuid nüüd olen teis pettunud.
Kas teie ei ole lugenud ajalehte “Lääne Elu”, kus on must valgel ja mitmeid kordi kirjutatud ning selgitatud, mispärast ei soovinud ühineda naabervallad Lihula vallaga.
Soovitan teil aeg maha võtta ja rahunege maha, sest teie nn. petitsioon on ainult oma aja raiskamine ja närvide kulutamine.

Läänlane
7 aastat tagasi

Kullamaa ju ei tahtnud Lihula poole ühineda. Tehke asi ennem selgeks siis tulge vinguma.

lihulane
7 aastat tagasi

No mida öeldut, kus enne olite!? Keegi ei tulnud ju inimeste arvamust enne küsima. Mingi tobe rahvaküsitlus tehti siis, kui kõik oli juba otsustatud. Kas poleks võinud ühineda Hanila Lihulaga ja võtnud kampa ka Kullamaa? Mõnele tundub, et Pärnumaa hakkab lahkelt rahasid jagama, tobedus!

lillkirjaline
7 aastat tagasi

muhu kena lilltikand lihula lillkirjast õpetust võtnud omalajal 🙂
kui riik oleks silla Virtsust Kuivastusse varem valmis teind, kenasti Muhu poole minna saand 🙂

ninatark
7 aastat tagasi

Ehk aitab juba sellest jahumisest, justkui maailama lõpp hakkaks tulema! Õige aeg kaagutamiseks on ammu möödas ja Lihula lilltikand jääb ikka Lihula lilltikandiks. Ei nimeta keegi teda Pärnu lilltikandiks!
Kui taheti üks suur Läänemaa vald teha, siis oli võimalus jääda Läänemaaks, nüüd tuleb vist ikka valitsuselt küsida, miks selline haldusreform välja mõeldi. Kellega see vaene Hanila peaks ühinema, Muhu ka ei taha, aga 5000hinge peab olema.
Mida siis teha? Kodusõda, revolutsiooni? Pole vist eestlasele omane…

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  ninatark

Kas muhulased on öelnud, et ei taha? Pole kulnud, pigem segab see, et nende kahe vahel on väin. Haldusreformi ajuhiiglaste môttetöö tulemus. Saaremaal on praegu Pöide veel vaba ja vallaline, keeldub ülejäänud saarega ühinemast. Hanila oleks pidanud sama tegema.

Tuudikas
7 aastat tagasi

Kurat ,naabrimees on ka tsüklist välja tulnud. Homme hakkame jälle jooma, elagu Läänerand !!!

Tuudi külamees
7 aastat tagasi

No mida loen, polegist enam läänlane. Põrgut küll, minu käest ei küsinud keegi. Eluaeg Tuudil eland ja pole enam läänlane, mõni “juhtoinas” on päris metsa keerand. Kes küll Jaagule sellise voli andis, kes teab?