Reporter: läänemaalased kurdavad, et kõik on kaugel

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rooglaiu küla elanik Rein Õuemaa. Foto: kuvatõmmis Reporteri saatelõigust

Kanal2 uudistesaate Reporter saatelõigus kurdavad Lõuna-Läänemaa inimesed, et haldusreform on toonud sinna kanti hoopis vastupidise tulemuse neile suure suuga lubatust. Kõik, mis enne oli kaugel, on nüüd veelgi kaugemal.

„Vallavalitsus läks kaugemale – enne oli 10 km, nüüd on 25 km. Me oleme Pärnumaa, Haapsalu külje all, no ma ei tea… natuke imelik,” rääkis lõunaläänlane Viive.

Rooglaiu küla elanik Rein Õuemaa rääkis, kuidas pood kogu aeg kaugemale kolib – kui alguses oli see paari kilomeetri kaugusel Mõisakülas, siis 7–8 kilomeetri kaugusel Massus ja nüüd on lähim pood 11 km kaugusel Kõmsil.

Saatelõigus tõdeti, et maal polegi võimalik ilma autota hakkama saada, sest bussiliiklus on nigel. Mida kaugemal keskusest, seda vajalikumaks auto muutub.

Ranna Rantšo pidaja Ande Baikov soovis, et riik soodustaks maaelu: „Kui sul on kool mitmekümne kilomeetri kaugusel ja pood… kui autot ei ole, ei saagi liikuma. Sellepärast ei tulegi noori maale.”

Reporteri uudislugu saab vaadata siit

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kusti
5 aastat tagasi

Oleks Hanila vald soovinud aastaid tagasi Lihulaga kokku minna, oleks nendest kahest saanud ühendvald. Kindlasti oleks riigile suudetud selgeks teha nii ajalooline ühtekuuluvus, piirkonna eripära. Ja vald oleks Läänemaale jäänud. Poleks see elanike piirmäär ka midagi muutnud, usun, et valitss oleks loa andnud.

Saaks
5 aastat tagasi

aga koolid kinni panna…

mustronk
5 aastat tagasi

mäs jama see nüüd oli mida kaesin…massu ega mõisaküla poodi pole juba 30 aastat…proua nurme karbikülast oleks võinud lihula viie kilomeetri kaugusele poodi jalutamise asemel nina pöörata vastas suunda tuudi poodi mis kahe kilomeetri kaugusel…Masendav kui mingi linna vurlest ajakirjanikud kajastavad maa elu…

Ääremaalt
5 aastat tagasi
Reply to  mustronk

Hoopis masendav on lugeda sellist kommentaari. Inimene pole ilmselt mitte kunagi elanud sellises kauges külas. Mõisakülas oli tõesti väga tore pood, sinna sai isegi tellida kaupa, mida parasjagu müügil polnud. Kui selle kandi see viimane kauplus suleti, käis 2 korda nädalas seda ringi kauplusauto ja selle kadumisel veeti pärapõrgu elanikke valla bussiga Kõmsi poodi. Kas just süüdi on Läänemaa või Pärnumaa alla minek, igatahes seda teenust enam ei osutata. Küsimus on ka selles, et kas oleks enam sõitjaidki, vanad surevad või on viletsad ja noortel lastega peredel on sellistes oludes tõesti väga raske hakkama saada. Pole mõtet solvata ka ajakirjanikku,… Loe rohkem »

Zanders
5 aastat tagasi

Suht pärapõrgu jahh see Läänema..
Aga Haapsalu lenn on nüid väegade suur ja aina suuremax läheb

mustronk
5 aastat tagasi
Reply to  Zanders

Pole siin põrgut ega pära vaid idiootsus muuta teoorjas läänlane pärnakaks mõnede meeste poliitilistes ambitsioonides

Kusta kalle
5 aastat tagasi

Kui binoklisse tagurpidi vaadata tundub ka kõik kaugel. Kuulake politikuid. Kõik n hästi ja veel paremaks läheb.

Oraakel Delfi
5 aastat tagasi
Reply to  Kusta kalle

Rein on raskesti äratuntav.

Mats
5 aastat tagasi
Reply to  Oraakel Delfi

Haldusreform ajugeeniuste Lõhmuse, Noorkõivu ja Suure eestvedamisel on sinna vedanud tõesti, mis enne oli kaugel, see on nüüd veel kaugemal, mida enne oli palju, seda on nüüd pisku, mida enne oli pisku, seda pole nüüd üldse. vaat nii lähevad asjad, kui kitsed panna kärneriks, aga maainimestest on tõesti kahju, jala, soome kelguga ja vana ziguliga, see ongi selle reformi tegu ja nägu

dilaila
5 aastat tagasi
Reply to  Mats

Kas mitte Hanila vald ise otsustanud Pärnumaa alla minna?