Sven Sester: Reformierakonna maksumuudatuste kriitika osutus alusetuks

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

IRL_Sven_Sester Albert Truuväärt – Riigikogu KantseleiIsamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluva rahandusminister Sven Sesteri sõnul osutus uue koalitsiooni maksumuudatuste kohta tehtud Reformierakonna kriitika alusetuks.

"Reformi viimase nädala hirmujutt läks lõhki – nagu õhupall, mis nõela saab," kirjutas Sester sotsiaalmeedias. "Ei mingit ettevõtte tulumaksu. Vastupidi. Hakkame hoopis ettevõtetel dividendide pealt makstavat tulumaksu alandama regulaarsete maksete korral 20 protsendilt 14 protsendini."

"Ei mingit üksikisiku astmelist tulumaksu. Vastupidi. Kui töötaja saab paremat palka, siis ei pea teda karistama kõrgema tulumaksu protsendiga. Tähelepanu tuleb hoopis pöörata väikese sissetulekuga inimestele. On ebamoraalne neilt veel täiendavalt tulumaksu võtta," kirjutas Sester. "Ei mingit tööjõu maksukoormuse tõusu. Vastupidi. Tööjõu maksukoormus väheneb," märkis Sester.

"Ühelt poolt loobutakse sotsiaalmaksu langetusest ja teiselt poolt pea kahekordses määras vähendatakse tööjõumakse, tõstes madalamat ja keskmist palka saavatel inimestel maksuvaba miinimumi 500 euroni."

Endine rahandusminister, reformierakondlane Aivar Sõerd märkis aga sotsiaalmeedias, et võimuliidu maksumuudatustest tulenevad miinusmärgiga mõjud on tugevalt alahinnatud.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Mnjah:)
Mnjah:)

Sven kulla poiss, provi nüüd asja vaadata makrotasemel ja mida me siis näeme. Ettevõtte tulumaksu vähendamise kohta ütlevad ettevõtjad, et ei koti ( loe mõtetu), tulumaksu miinimumi suurendamine sisuliselt jätab küll madalapalgalisele isikule rohkem raha kätte kuid ettevõtete maksukoormus suures pildis ei vähene (loe jagama olemasolevat ringi) jne, jne.
Kahjuks ei ole koalitsioonil selgroogu taastada maamaks või maksustada muud omandit (loe rikkust) üldisena, mille mõistlik määr ei oleks ka inimestele koormav. Selle asemel tehakse hiilivat negatiivset iibepoliitikat jm.
Loll saab kirikus ka peksa ning ega enda kiitmineseda ei muuda.

Ära mnjahita
Ära mnjahita

Omandimaksust rääkides ei kujuta sa ilmselt ette, et varsti peaksid siis maainimesed hakkama endale rõivaid ka rentima. Kui aga peremehele maksta ei ole, siis käivad paljalt, maalt minema aetakse loomulikult ka.

Mnjah:)
Mnjah:)

Sul vist ei ole vahet, et tulevikus maksad kordades rohkem otseseid ja kaudseid makse selmet et maksta mõistlikus määras omandi pealt. Samas otse loomulikult ei pea omama palju vara ja rikas olema:)

wpDiscuz