Läänemaa Rajaleidja keskuse logopeed ootab töövarjusid

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Rajaleidja 001

Foto: Arvo Tarmula

17. novembril toimuva töövarjupäeval ootavad haridustugiteenuseid pakkuv Läänemaa Rajaleidja keskus huvilisi tutvuma logopeedi argipäeva ja tegemistega.

Logopeedi töövarjuks saab Pärnumaa, Läänemaa, Hiiumaa ja Põhja-Eesti Rajaleidja keskustes. See pakub võimalust uurida, kuidas õpetada rääkimist, mida logopeedil selleks teha tuleb, teatas sihtasutuse Innove pressiesindaja Janne Jaagant.

Tartu ülikooli logopeedia osakonna juhataja Marika Padriku sõnul on nõudlus õppenõustamisspetsialistide, eeskätt logopeedide ja eripedagoogide järele äärmiselt suur ning aina kasvav. „Õpetajate Leht on töökuulutustest pungil, magistriõppe tudengite listi tuleb kuulutusi igal nädalal,” ütles Padrik.

Huvi selle eriala omandamise ja haridus- ning sotsiaalsfääris töötamise vastu ei jõua aga vajadusele järele. Peamise põhjusena näeb Padrik vähest teadlikkust, sest noored ei tea, et niisugused erialad on olemas või milles tulevane töö täpselt seisneb. Rajaleidja keskuste töövarjupäeval osalemise peamiseks eesmärgiks ongi pakkuda sissevaadet tugiteenuste spetsialistide maailma ning tõsta noorte teadlikkust spetsialistide vajalikkusest tänapäevases ühiskonnas.

Logopeedieriala on interdistsiplinaarne. „Logopeed peab mõistma, kuidas toimib inimese aju, tema kõne- ja kuulmiselundkond, psüühika, ta peab oskama suhtlemis-, sh kõneoskusi õpetada jne. Eriala sobib kahtlemata neile, kellele meeldib suhtlemine ja kes soovivad inimesi aidata,“ kirjeldas Tartu Ülikooli logopeedia osakonna juhataja Marika Padrik.

Töövarjuks kandideerimiseks tuleb ühendust võtta Läänemaa Rajaleidja logopeedi Marina Nairismägiga meiliaadressil marina.nairismagi@rajaleidja.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments