Haapsalu noor, tule töövarjuks: valikus veel üle 100 põneva ameti

Lääne Elu

info@le.ee

Laulja Ivo Linna on üks tuntud inimestest, kelle töövarjuks noored minna saavad. Foto Junior Achievement Eesti

17. novembril toimuvast üleriigilisest töövarjupäevast võtab tänavu osa sadu õpilasi. Teiste seas saavad Haapsalu noored varjutama minna ka riigikogu esimeest Jüri Ratast, vehklejat Katrina Lehist ja Eurovisiooni laulikut Stefanit.
 
Üle-eestiline töövarjupäev toimub Junior Achievement Eesti, Tuleviku Tegijad (varasem „Tagasi Kooli“ programm) ja Eesti Töötukassa eestvedamisel juba 26. korda. Sel aastal on programmiga liitunud rohkem kui 260 oma ala tegijat ja enam kui 170 õpilast.
 
„Kel huvi, siis veel selle nädala lõpuni saab end töövarjutatavana üles anda. Oma ameti ja töökoha tutvustamisega anname noortele hea võimaluse teha gümnaasiumi lõppedes ja eriala valikul teadlikke valikuid ning jõuda seeläbi lähemale oma unistuste töökohale,“ ütles JA Eesti tegevjuht Kersti Loor. 
 
Kohalike tööpakkumiste kõrval saavad õpilased tutvuda töövarjupakkumistega üle Eesti. Näiteks tutvustavad töövarjupäeval oma tegemisi riigikogu esimees Jüri Ratas, kultuuriminister Piret Hartman ja kaitseminister Hanno Pevkur, vehkleja Katrina Lehis, moelooja Tiina Talumees, Tartu linnapea Urmas Klaas, lauljad Ivo Linna ja Stefan Airapetjan, Jobbaticali asutaja Karoli Hindriks ja LPP Estonia & Finland tegevjuht Kaidi Kask.
 
Töövarju ja -varjutatavana saab end registreerida töövarjupäeva ametlikul lehel www.tulevikutegijad.ee. Töövarjutavate nimekiri läheb lukku 13. novembril ja õpilaste ehk töövarjude nimekiri 15. novembril. Varjutamine võib toimuda ka virtuaalselt, selleks valmistab õpilane ette 10 küsimust, mida ta 45minutilise veebikohtumise käigus küsib. Töövarjuna saab end kirja panna iga 7.-12. klassi õpilane.
 
Kõige magusamate töövarjuampsud on koondatud JA Alumni ehk JA Eesti vilistlaste Töövarjupäeva Krooni lehele www.jaalumni.ee/kroon-22.
 
Töövarjupäeva traditsioonile pani alguse JA Eesti 1998. aasta kevadel, kui klassitäis Jakob Westholmi Gümnaasiumi õpilasi varjutas ühe päeva jooksul eri riigitöötajaid. Sel aastal toimub töövarjupäev Junior Achievement Eesti, Tuleviku Tegijad ja Eesti Töötukassa eestvedamisel läbi juba 26. korda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
läheks
1 aasta tagasi

kellegi varjuks , kes homme kuhugi teatrisse ja seejärel kuningliku õhtusöögiga jätkab, või kusagil kadrioru kallis kõrtsis koosolekut peab