0

Basseinitriatlonil võtsid mõõtu kaks paari kaksikuid

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

basseinitriatlon

Võistlejad on stardiootel. Foto: erakogu

Pühapäeval Haapsalu veekeskuses ja Paralepa metsaradadel peetud Läänemaa noorte basseinitriatloni võitsid kuni 18aastate hulgas Argo Raie ajaga 19,48 ja Madelen Kalvik ajaga 24,04. Kuni 12aastate hulgas olid parimad Robin Reesar ajaga 21,28 ja Lisete Ratas ajaga 30,32.

Erinevalt tavalisest triatlonist, kus ujumisetapp peetakse avavees, oli sellel triatlonil avaala toodud basseini. „Oktoobri lõpus lapsi merre just ei saadaks,” naljatles triatloni peakorraldaja Kadri Lukk.

100 meetri ujumises näitas kiireimat aega eelmise aasta võitja Raie. Neli basseinipikkust läbis ta ühe minuti ja 15 sekundiga. Kiireim ujumise aeg andis Raiele õiguse startida rattarajale esimesena. Paremuselt teise aja ujus Kalvik, kes kaotas Raiele basseinis seitsme sekundiga. Ratta- ja jooksurajale pääses ta seega seitse sekundit hiljem. Kõik ülejäänud said rajale vastavalt nii palju hiljem, kui nad ujumises kiireimale kaotasid.

Põneva duelli pidas kaks paari kaksikuid. Kui ujumises saatis edu Haapsalust pärit Kevin ja Robin Uspenskit, siis 4,6 kilomeetri pikkusel rattarajal ei olnud neist vastast kaks aastat nooremaile Kullamaalt pärit kaksikutele Robin ja Raul Reesarele. 1,25kilomeetrisel jooksurajal oli jõudude vahekord taas vastupidine. Lõpujoon ületati järjestuses Kevin Uspenski, Robin Uspenski, Robin Reesar ja Raul Reesar. Kuna Reesared võistlesid kuni 12aastaste hulgas, läks neile vanuseklassis kaksikvõit. Kolmas oli Uku Toomas Rand.

Kuni 18aastaste tütarlaste hulgas järgnes Kalvikule Carolin Uusmaa, kes kaotas talle kahe ja poole minutiga. Kolmas oli Kädi Sas.

Basseinitriatloni noorim osavõtja oli viieaastane Arabella Raie.

Ehkki tänavu said triatlonil kaasa lüüa vaid lapsed, ei välistanud Lukk, et tuleval aastal saavad osaleda ka täiskasvanud. „Kindlasti leidub täiskasvanuid, kes oma ujumisoskuse tõttu pole triatloni endale veel avastanud, kuid basseinitriatlonil julgeks oma esimesed sammud selle poole juba teha,” ütles Lukk.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz