0

Saksa õhuväelaste hullumeelne ööpäev Ämaris: Eesti õhupiirile lähenes iga 90 minuti järel Vene lennuk

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

USA hävitajad Ämaris. Foto kaitseministeerium (1)

Hävitajad. Foto: kaitseministeerium

Postimees kirjutab, et oktoobri esimesel nädalal oli nii Soome õhuväel kui ka Ämaris õhuturbemissioonil olevatel Saksa õhuväelastel hullumeelne ööpäev, kuna õhupiirile lähenevaid Vene sõjalennukeid tuli tuvastada iga 90 minuti järel.

Ämaris baseeruva  Saksa õhuturbeüksuse ülema Swen Jacobi sõnul oli NATO teadlik, et Vene õhujõududel on 6.-7. oktoobriks Soome lahele planeeritud õppus, kuid seda ei osanud keegi oodata, et õhupiirile lähenevaid lennukeid tuleb minna tuvastama iga pooleteise tunni järel.

„Nad panid meie kiirreageerimisvõimekuse ikka ja jälle proovile, üks lennuk tuli teise järel. Pidime ikka ja jälle Ämarist õhku tõusma. See oli väljakutse, aga meil oli piisavalt ressursse ja suurepäraseid tehnikuid, kes hoidsid lennukid stardivalmis kogu ajal,” kirjeldas Jacob oktoobri esimesel nädalal Ämaris valitsevat olukorda.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Vasja Vase tänavalt
Vasja Vase tänavalt

Huvitav, millal Türgi lennukid Ämarisse tulevad ? Ka NATO.

kommnoored
kommnoored

oktoobripühad 🙂

Uskmatu+Toomas
Uskmatu+Toomas

Igat lennukit mis lendab Balti mere kohal peab kindlasti vaatamas käima ??
Tundub natuke napakalt või mis ?

mutionu
mutionu

Kuna tegu on ettearvamatute kavatsustega vaenuliku riigi sõjalennukitega, siis ei ole siin midagi napakat. Seevastu näiteks Soome ja Rootsi lennukeid ei käi keegi saatmas.

Agu
Agu

pole tegelikult ettearvamatut mitte midagi. Küll teatakse siis juba ette, kui hakkavad püssiga või lennukiga üle piiri ründama 🙂 Ainult, et kes see nüüdsel ajal enam nii avalikult ründab

wpDiscuz