Saksa õhuväelaste hullumeelne ööpäev Ämaris: Eesti õhupiirile lähenes iga 90 minuti järel Vene lennuk

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

USA hävitajad Ämaris. Foto kaitseministeerium (1)

Hävitajad. Foto: kaitseministeerium

Postimees kirjutab, et oktoobri esimesel nädalal oli nii Soome õhuväel kui ka Ämaris õhuturbemissioonil olevatel Saksa õhuväelastel hullumeelne ööpäev, kuna õhupiirile lähenevaid Vene sõjalennukeid tuli tuvastada iga 90 minuti järel.

Ämaris baseeruva  Saksa õhuturbeüksuse ülema Swen Jacobi sõnul oli NATO teadlik, et Vene õhujõududel on 6.-7. oktoobriks Soome lahele planeeritud õppus, kuid seda ei osanud keegi oodata, et õhupiirile lähenevaid lennukeid tuleb minna tuvastama iga pooleteise tunni järel.

„Nad panid meie kiirreageerimisvõimekuse ikka ja jälle proovile, üks lennuk tuli teise järel. Pidime ikka ja jälle Ämarist õhku tõusma. See oli väljakutse, aga meil oli piisavalt ressursse ja suurepäraseid tehnikuid, kes hoidsid lennukid stardivalmis kogu ajal,” kirjeldas Jacob oktoobri esimesel nädalal Ämaris valitsevat olukorda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vasja Vase tänavalt
7 aastat tagasi

Huvitav, millal Türgi lennukid Ämarisse tulevad ? Ka NATO.

kommnoored
7 aastat tagasi

oktoobripühad 🙂

Uskmatu+Toomas
7 aastat tagasi

Igat lennukit mis lendab Balti mere kohal peab kindlasti vaatamas käima ??
Tundub natuke napakalt või mis ?

mutionu
7 aastat tagasi
Reply to  Uskmatu+Toomas

Kuna tegu on ettearvamatute kavatsustega vaenuliku riigi sõjalennukitega, siis ei ole siin midagi napakat. Seevastu näiteks Soome ja Rootsi lennukeid ei käi keegi saatmas.

Agu
7 aastat tagasi
Reply to  mutionu

pole tegelikult ettearvamatut mitte midagi. Küll teatakse siis juba ette, kui hakkavad püssiga või lennukiga üle piiri ründama 🙂 Ainult, et kes see nüüdsel ajal enam nii avalikult ründab