2

Rõivas ei näe presidendivalimiste nurjumises Reformierakonna süüd

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Peeter Langovits

rõivas langovits

Foto: Peeter Langovits

 

Peaminister Taavi Rõivas (pildil) eitas Reformierakonna osa selles, et laupäeval jäi valimiskogus president valimata.

"Reformierakond ja ma usun, et ka lõviosa valitsuskoalitsioonist oma valiku tegid, selle taha see kindlasti ei jäänud," ütles Rõivas laupäeval Estonia kontserdisaalis BNSile. "Eks me teame, et on paar erakonda, kes avalikult rääkisid sellest, et nemad kaaluvad tõsiselt, et lasta tühjad sedelid kasti. Minu meelest see näitab ikkagi nende nõrkust, mitte ühegi presidendikandidaadi või veel vähem valitsuse nõrkust," ütles peaminister .

"Minu ja Reformierakonna ja ma usun, et ka Eesti avalikkuse huvi oleks olnukd kindlasti see, et president oleks saanud ära valitud aga, need 60 inimest tegid teistmoodi. Kui palju seal oli EKRE (Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna) toetajaid ja kui palju mujalt – eks seda aeg näitab või kas see üldse tulebki välja," rääkis Rõivas. "Aga EKRE rääkis sellest avalikult, et nemad soovivad tühjad hääletussedelid kasti lasta," rõhutas peaminister.

Rõivas ei uskunud ka, et edasisest presidendiks kandideerimisest loobunud, kui poliitikas jätkata lubanud Siim Kallas võiks tema positsiooni ohustada.

"Vastupidi – me oleme samas meeskonnas, ta on meie erakonna liige jätkuvalt ja on oodatud alati nõu ja jõuga appi tulema. Kõik erakonna liikmed on oodatud poliitikasse panustama ja laiemalt ühiskonnas inimesed ka. Mina absoluutselt ei näe selles midagi negatiivset. Vastupidi, ma arvan, et Siim Kallas on saanud väga tugeva kampaaniakogemuse ja küllap on sellest nii talle isiklikult kui erakonnale kasu," ütles Rõivas.

Laupäeval toimunud presidendivalimise esimeses hääletusvoorus valimiskogus ei saanud ükski kandidaat nõutavat häälteenamust ning teise vooru pääsenud Siim Kallase ja Allar Jõksi ei kogunud kumbki valimiskogu enamuse toetust. Teises voorus sai Kallas 138 ja Jõks 134 häält. Välja jagatud 333 sedelist oli märgistamata 57 ja kehtetuid kolm. Üks ümbrik oli tühi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
!!!
!!!

Ja valitud ta saigi, 99,99%ga.

ega
ega

vägisi armsaks ei saa, läbi on need ajad, kus presiidiumist öeldi, et seltsimehed,-on tulnud ettepanek, valida sm. Lauajalg peasekretäriks

wpDiscuz