Politsei peatas Lutaku lasketiiru kasutamise

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

aarne taal Aarne Taal

Lasketiiru haldaja Aarne Taal ütles, et koostöö politseiga on mõistlik. Foto: Arvo Tarmula

 

Politsei otsustas peatada Ridala vallas Herjavas asuva Lutaku lasketiiru kasutamise, kuni eksperdid on selle üle vaadanud ja otsustanud tiiru ohutuse üle.

Kaks nädalat tagasi tiirus peetud üle-eestiliste jahilaskmisvõistluste ajal lendas midagi kuulitaolist üle tiiru taga 700 meetri kaugusel asuva taluõue. Mees, kes kuuli nägi, pöördus politseisse ja vallavalitsusse, et tiir suletaks, kuni on tagatud, et sealt enam kuule välja ei lenda.

„Otsustasime võistlemise tiirus peatada, kuni on selgeks saanud selle ohutus,” ütles kolmapäeval Lääne politseiprefektuuri pressiesindaja.

„Politsei koostöös kohaliku omavalitsuse ja ekspertidega selgitab välja juhtunu asjaolud ja selle, kas tiir on ohutu,” lisas ta.

Lasketiiru haldaja Aarne Taal ütles, et koostöö politseiga on mõistlik. „Eksperti, kes suudab lasketiiru ohutust hinnata, alles otsitakse. Selliseid ei ole lihtne leida,” ütles ta. „Vallavalitsus, kes tiiru sulgemist nõudis, pole ju mingi ekspert, kui ei suuda vahet teha lahtisel ja poolkinnisel lasketiirul.”

Lahtise lasketiiru taga peab olema vähemalt kahekilomeetrine ohutustsoon, kus ei tohi asuda elumaju. Poolkinnises lasketiirus peavad kuulipüüdjad ja kaitsevallid tagama selle, et ükski kuul ka ekslikult tiirust välja ei lenda.

Taali sõnul on Lutaku tiir poolkinnine ning kuul võis tiirust välja lennata vaid rikošetiga. „Arvan, et pole muud probleemi, kui et mullavallist on välja uhutud juhuslik kivi, mille pihta mõni kuul lendas ja rikošeti sai. Ei ole isegi kindel, et lendas kuul, see võis olla ka kivikild,” ütles ta.

Taali sõnul vajavad lasketiiru kõige rohkem jahimehed. „Meie jahilaskurid harjutavad siin ka. Seekord jääbki meil võistlusele minemata, sest ei saa harjutada. Aga Läänemaal on kuussada jahimeest. Kütiliini saavad ainult need, kes on laskekatse sooritanud,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lutaku lasketiir jääb esialgu suletuks | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] teemal: "Silma lasketiiru kuulid vihisevad taluõues" ja "Politsei peatas Lutaku lasketiiru kasutamise" […]

Naaber
7 aastat tagasi

Juba aastaid rikub Lutaku lasketiir kohalike elanike rahu ja vaikust. Eksperdid võiksid kontrollida ka müra tugevust ümberkaudsetes taludes ning lasketiiru lubatud kaugust elumajadest. Kohalikele elanikele on pidev paugutamine häiriv stressifaktor.

teadja
7 aastat tagasi
Reply to  Naaber

Hea Naaber,kui sind ja teisi midagi häirib,kirjutage kaebus teatud kohta.Vói ei julge?

endine+haapsallane
7 aastat tagasi

Kas Taal pole mitte too edukas ärimees, kelle tähelennuks võib pidada Haapsalu raudtee 5000 krooni eest omandamist ning rööbaste kosmilise vaheltkasuga vanarauaks müümist?

Anonüümne
7 aastat tagasi

Hea jutt. Mees, kes kuuli nägi pöördus politseisse ja vallavalitsusesse.
Äkki põrises mõni mesilane või parm vilisedes vana õuel ja vana arvas kohe, et kuul lendas ja veel nägi ka. Otsinud siis kuul üles ja näidanud asitõendina

juss
7 aastat tagasi

Tehke oma tiir korda, tehke korralik vall jne ja ärge niutsuge, tänage taevast, et keegi pihta pole saanud!